Este avertismentul medicilor care spun ca acest obicei ne afecteaza somnul si, in timp, ne poate crea probleme grave de sanatate.

8 din 10 persoane dorm cu telefonul sub perna pentru ca il folosesc pe post de ceas desteptator, potrivit statisticilor. Putini se gandesc si la ce riscuri se expun.

Citeste si: Florin Buliga rămâne condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru triplul omor! Sentinţa este definitivă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Astfel, ultimul obiect pe care punem mana inainte de somn este smartphone-ul. Medicii atrag insa atentia ca verificarea retelelor de socializare pana adormim duce la perturbari serioase ale somnului.

"Face o lumina albastra care pt creierul nostru inhiba secretia hormonului care induce somnul. Lucru care ne duce la un somn superficial. Vorbim de insomnii care pot fi determinate de lucrul asta.", spune doctorul Ioan Bulescu, medic specialist ORL

Tehnologia a ajuns sa ne scurteze si perioada de somn. Daca nu ne odihnim suficient, in timp, riscam sa suferim de boli de inima, diabet sau obezitate.

Citeste si: Imagini de o VIOLENȚĂ ABSOLUTĂ la Galați! Un tânăr de 19 ani, bătut cu bestialitate de mai mulți taximetriști!

"Practic, in ultimii 50 de ani, studiile au aratat ca noi dormim aproape cu o ora mai putin. Ceea ce inseamna foarte mult.", spune doctorita Mihaela Oros, medic primar pediatru.

Expertii ne sfatuiesc sa punem telefonul la incarcat intr-o alta camera fata de dormitor si sa folosim un ceas desteptator clasic pentru a evita si dependenta de telefon.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si