Ce este sosul Wasabi?

Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante.

Această "adăugire la feluri de mâncare" este numită adesea hrean sau mustar japonez. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece în proprietățile sale și în natura acuității sale, seamănă tocmai cu aceste produse: cremoase, care dau căldură mai mult nasului decât limbii.

O bucată de traditie japoneză în doar cateva lingurite de sos wasabi

Ingredientele necesare pentru a prepara un  sos delicios wasabi:

- o jumatate de ceasca de apa
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători. Cum se prepară corect. Rețeta, pas cu pas

Cea mai simplă rețetă de sos wasabi

Iata ce ai de făcut.  Ceapa verde  trebuie să o speli foarte bine si sa înlături floricica și prima frunză de deasupra, după care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil. Intr-un bol amesteca praful de wasabi cu apa pana cand obtii o pasta fina dupa care adauga uleiul si ghimbirul si continua sa amesteci.

Fara a te opri din amestecat, adauga sosul de soia, treptat. Cand ai terminat cu acestea, treci la adaugarea vinului. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi poti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi.

Citeste si: Friptură de porc la cuptor. Rețeta delicioasă pentru Crăciun

Daca ai facut toate acestea, pune sosul wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Așadar,savurează noul tau sos wasabi si încânta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si