Trei fetițe, de 6,8 și 11 ani, au ajuns la spital după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluție anti-căpușe pentru animale. Fetele de 6 și 11 ani sunt în afara oricărui pericol, însă micuța de 8 ani este în comă.

Medicii spun că fetița de 8 ani are grave neurologice din cauza otrăvii conținute de soluția împotriva căpușelor. Micuța este în comă, iar cadrele medicale fac eforturi ca să o salveze.

Citeste si: S-a aflat adevărul abia după moartea lui Răzvan Ciobanu! Designerul era sărac, dar ce avere au părinții lui!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

"Am folosit nişte soluţie, am făcut-o cu apă, am crezut că nu o fac prea tare, ele se tot scărpinau pe cap. Cea care e mai rău, imediat a venit şi mi-a spus că o doare în piept, că e rău. Mi-am dat seama că nu e bine, am spălat-o, după aceea am trezit-o şi pe cea mică”, a declarat mama fetelor.

Fetița de opt ani, în comă! Otrava i-a afectat creierul

"Cu manifestări respiratorii şi cu manifestări neurologice, pratic e un copil în comă care este ajutat de aparate să respire. În acelaşi timp, se administrează tratamentul care este antidotul acestei intoxicaţii", a declarat, pentru observator.tv, medicul primar pediatru Daniela Drăghici.

Citeste si: Descoperire macabră într-o pădure din Prahova

Cum acționează această soluție în momentul contactului cu organismul uman? "În primul rând răspundem prin tulburări ale sistemului nervos şi tulburări digestive şi respiratorii, iritaţii respiratorie severă, senzaţie de vomă, cefalee, până la stări comatoase şi de leşin. În cazul oamenilor, cu atât mai mult, aceste substanţe au valoare de otravă", a explicat medicul veterinar Daniel Lescai.

Poliția a deschis dosar penal pentru vătămare. Aceeași sursă scrie că ar putea fi sesizată și protecția copilului, care ar putea face o anchetă în familia cu cele trei fetițe ajunse la spital din cauza neglijenței mamei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si