Un fost sofer de TIR, ajuns bucatar in restaurante de renume, a descoperit secretul pastelor perfecte! Nu foloseste niciun aparat si pregateste totul doar cu cateva ustensile de lemn, exact ca pe vremea bunicii.
Pastele artizanale, adica cele veritabile- inventate de italieni, au culoarea soarelui- un galben aprins, potentat cu iscusinta de oua. Aluatul e suta la suta natural, iar autenticitatea lui se simte la mana si se vede cu ochiul liber.
Liviu pregateste totul artizanal: dupa ce intinde aluatul, il pune la zvantat si cand e gata, il mai lungeste odata cu sucitorul.
Ca sa absoarba apa in exces, arunca peste foaia subtire, o mana de faina grisata. Oricat de mare ar fi truda, nu foloseste niciun robot de bucatarie.
Penne, tortellini sau spaghhetti, pe toate le turteste si le rasuceste cu ajutorul unor banale ustensile de lemn. Munca e titanica, dar si pastele ating astfel perfectiunea.
Comenzile se fac online
Inainte sa faca paste artizanale, Liviu a lucrat ca bucatar in mai multe restaurante cunoscute din tara dar si din strainatate. Pasiunea pentru bucatarie a descoperit-o pe vremea cand era sofer de tir si ajungea sa manance in diverse locuri.
Acum, clujeanul vrea sa dea un nou trend in bucataria romaneasca.
Liviu Balint: Cred ca lumea este foarte interesata sa deguste preparate noi sa incerce lucruri noi. Cred ca noi am venit la momentul potrivit.
Momentan Liviu pregateste pastele doar pentru prieteni si apropiati, iar clientii le pot comanda online. In atelierul sau lucreaza impreuna cu familia, dar pe viitor se gandeste sa deschida un restaurant unde sa ii faca pe oameni sa inteleaga diferenta dintre pastele artizanale si cele pe care le gasim in magazine.