Nu oricine poate insă să urmeze aceste cursuri. Si asta din cauza taxelor de scolarizare care se ridică la cateva zeci de mii de euro.

Raul Radulescu a terminat la Colegiul National Banatean, o scoala de elita din Timisoara cu media 9,79.. Tanarul a fost admis nu la una, ci la doua universitati de prestigiu din Londra. Are garantata admiterea la Universitatea Politehnica din Timisoara in urma unui concurs, dar Raul a ales Imperial College London, unde va studia inginerie biomedicala.

Chiar daca rezultatele obtinute ii ofera sansa unei burse de studiu, costurile pentru a-si urma visul raman in continuare extrem de ridicate. In Romania ar fi putut sa studieze gratuit insa visul londonez a triumfat in fata banilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cheltuielile pentru intretinere si viata de zi cu zi a unui student la Londra variaza intre 1.000 si 2.000 de lire sterile, un efort financiar mult prea mare pentru parintii tanarului din Timisoara.

Numai la Colegiul National Banatean din Timisoara, anual, intre 15 si 20 de copii aleg sa studieze la una din universitatile din Occident.

Sorin Ionescu, Director Colegiul National Banatean: Sunt mai multe categorii de elevi, in primul rand sunt cei care aleg tarile nordice in special Danemarca, altii care aleg invatamantul britanic, Marea Britanie.

Minti stralucite pleaca sa studieze la marile universitati ale lumii si de la Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta. Este si cazul lui Mihnea, un tanar in varsta de 19 ani indragostit de chimie.

Mihnea Stefan: Am si primit oferta! La Imperial College London si la Manchester. La Imperial este profesor un absolvent al colegiului nostru.

Tot acolo vrea sa-si gaseasca si un loc de munca.



Mihnea Stefan: Ma gandesc foarte serios la o cariera inafara, pe domeniul ingineriei chimice.

Prof. dr. Vasile Nicoară, director Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta: Sunt incantat sa anunt prima promotie nascuta in mileniul 3, cei care au terminat anul acesta. Avem 196 de absolventi. Din randul lor, cam 15 la suta dintre ei depun dosare pentru universitati din partea de vest a Europei, indeosebi.

Multi dintre acesti absolventi de liceu de top nu se mai intorc niciodata in tara. Salariile din Occident si conditiile de munca sunt prea tentante ca sa o faca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si