Mai precis, romanca este a doua favorita, dupa Serena Williams, cea pe care a invins-o in finala la turneul de Grand Slam de pe iarba.

Halep promite multe la acest turneu, asa ca fanii sportului alb pasionati si de pariuri o pot adauga cu incredere pe Halep pe biletul zilei din tenis, cel putin in primele tururi cand adversarele vor fi mai slabe, macar teoretic.

Accidentare pentru Simona chiar inainte de US Open

Halep a declarat in repetate randuri de-a lungul anilor ca ii face mare placere sa joace in turneele din America, printre care se numara si US Open. De data aceasta insa, romanca a inceput cu stangul si la propriu si la figurat. Inca din primul meci disputat la Toronto fostul lider mondial a acuzat o problema la gamba stanga.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Halep a resimtit durerea, insa in cele din urma a reusit sa se impuna in fata americancei Broady. Simona a condus cu 4-0 in decisiv, pierzandu-si insa apoi serviciul de doua ori la rand. Cand servea pentru meci, si l-a mai pierdut o data, dar a castigat in tie-break. In mod surprinzator, in optimi Simona nu a avut niciun fel de probleme in a trece de Kuznetsova. Durerile au fost resimtite insa in sferturi, romanca fiind nevoita sa abandoneze dupa ce a pierdut primul set cu Bouzkova.

Probabil ca durerile nu au fost insuportabile, insa Simona a preferat sa se retraga pentru a nu-si agrava situatia. Este de inteles, pana la urma, acest lucru, avand in vedere ca urmeaza turneele de la Cincinatti si US Open. Simona a declarat, de altfel, ca problema ei la gamba va putea fi solutionata pana la turneul de la Cincinatti.

Halep nu are amintiri prea placute de la US Open

Bilantul Simonei Halep la US Open este de 16 victorii si 9 infrangeri, cel mai slab dintre toate cele 4 turnee de Grand Slam. In ultimii doi ani Halep a fost eliminata la US Open inca din primul tur. Cele in fata carora a pierdut au fost Sharapova in 2017 si Kanepi in 2018. In 2015 Simona reusea cea mai buna performanta la US Open, ducandu-se pana in semifinale.

Romanca vrea sa fie prima in cursa catre Shenzhen

In prezent, inaintea turneului de la Cincinatti, Halep se afla pe locul 4 in clasamentul WTA, la aproximativ 1 000 puncte de cele 3 jucatoare din fata sa. Cum la US Open Simona nu are niciun punct de aparat, exista o posibilitate foarte mare sa urce in clasament.

Sa recunoastem insa, este greu de crezut ca Simona Halep sa incheie anul pe primul loc in clasamentul WTA.

In schimb, s-ar putea ca dupa US Open sa fie lider in “cursa catre Shenzhen”, cea care desemneaza cele 8 sportive care vor juca la sfarsit de an in Turneul Campioanelor. Momentan Simona se afla pe locul secund, la doar 269 puncte in spatele lui Barty.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si