Sprijinit in baston si abia mergand, pe marginea trotuarului, batranul din imagini se indreapta lent, dar sigur, spre masina pe care a parcat-o in curba, inainte de trecerea de pietoni.

Isi arunca bastonul pe scaunul din dreapta si se urca la volan, asta desi trupul sau parca-l tradeaza.

Omul pleaca, apoi, schimband benzile de circulatie chiar pe zebra. Imaginile au fost surprinse intr-o zona aglomerata din Constanta, unde batranul obisnuieste sa-si faca piata.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Fetița de 9 ani care a murit în accident se afla alături de mama ei și urmau să ajungă la medic la Botoșani

Vecinii spun ca pensionarul vine mereu cu masina si de multe ori incurca traficul, deoarece parcheaza in zone interzise.

La fel ca el sunt multi alti soferi trecuti de 65 de ani, care inca se incumeta sa conduca.

Reporter: De cati ani sunteti sofer?

Batran: Eu? Pai sa facem socoteala: din 1981.

Reporter: Cati ani aveti acum?

Au peste 70 de ani, nu văd și nici nu aud bine, dar conduc. Pericol la volan

Un alt domn, in varsta de 87 de ani, imbracat la 4 ace in drumul sau spre piata, marturiseste cu seninatate ca a condusa masina personala pana cand a implinit 8 decenii de viata.



In randul taximetristilor gasim cei mai multi soferi de varsta a 3-a. Unii dintre ei nu stapanesc prea bine regulile de circulatie.

Soferii tineri spun ca se sperie atunci cand ii vad pe varstnici la volan si nu inteleg cum acestia mai sunt in stare sa ajunga teferi cu masina pana acasa.

De altfel si medicii spun ca, odata cu depasirea varstei de 70 de ani, auzul si vazul- simturi fundamentale pentru un sofer- sunt profund diminuate.

Camelia Vasilescu, medic generalist: Cu inaintarea in varsta, ni se diminueaza simturi: pe echilibru, vaz, auz, care sunt consecinta efectului imbatranirii si inaintarii in varsta.

In mod normal, soferii care depasesc varsta de 70 de ani trebuie sa fie supusi la o examinarea anuala pentru a li se mai permite sa ruleze pe drumurile publice.

Citeste si: Un biciclist de 84 de ani nu i-a acordat prioritate unui microbuz. Ce s-a întâmplat e uimitor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si