Iată cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019, fie că a fost respins de BEC sau s-a retras din cursă:

Duminică a fost ultima zi de depunere a dosarelor de candidatură la Biroul Electoral Central.

BEC a respins două candidaturi, însă în vigoare a rămas doar una, cea a lui Miron Cozma, motivul fiind că 90% din semnături erau fotocopiate.

Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019
Liviu plesoianu nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019

Citeste si: Viorel Cataramă poate candida la prezidențiale. Decizia Curții Constituționale

Citeste si: Fostul ofiţer propus de Viorica Dăncilă ca ministru de Interne are o pensie de 7.600 de lei pe lună, la doar 40 de ani! Daniel Chirilă a lucrat pentru celebra "Doi și-un sfert"!

Citeste si: Alexandru Cumpănaşu a primit maşină de lux de la Ministerul de Interne după ce a spus că a fost ameninţat! Unchiul Alexandrei Măceşanu beneficiază şi de gardă de corp!

Liviu Pleşoianu a anunțat că nu a strâns suficiente semnături și că niște persoane anonime ar fi vrut să-l ajute, dar ar fi refuzat și a ales să nu mai depună dosarul.

"Ora 4:30 noaptea. ...Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoși, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături.

Tot în ultima clipă, de la anonimi „binevoitori” care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferența până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puțin de șase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă rațiunea... Am verificat împreună cu consilierul meu și cu câțiva oameni foarte apropiați, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Și am constatat că niște persoane anonime foarte drăguțe tocmai mă „ajutau” pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la...
un minunat xerox color. Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate... Știți de ce? Simplu... În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune... Și e firesc să fie așa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii...

...Două scurte concluzii, atât cât mai pot scrie după multe nopți nedormite:

1. Nu am suficiente cuvinte frumoase pentru a-mi exprima recunoștința pentru toți cei care ați semnat sau ați strâns semnături pentru mine! Cu tot boicotul din toate direcțiile, fără să vă plătească nimeni, ați reușit o performanță extraordinară! Vă mulțumesc din toată ființa mea! Sunteți dovada vie că țara asta mai are o șansă...

2. Dacă eram pur și simplu în situația de a nu fi strâns toate semnăturile necesare, aș fi fost poate tentat să ma resemnez pentru o vreme. Însă am a le mulțumi pentru ceva foarte important „binevoitorilor” anonimi care au vrut să mă „ajute” să mă compromit: m-ați enervat atât de rău, încât nu numai că nu o să tac, dar o să fiu de 100 de ori mai vocal de aici înainte! În plus, s-ar putea întâmpla ca celor care au semnat în mod real pentru mine să le treacă prin cap că e

nevoie de o forță politică nouă, CURATĂ!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sunt un om egal cu sine, integru, CURAT! Și așa voi rămâne și de aici înainte! În plus, din păcate pentru „binevoitori”, mă și duce capul...

Urmează, până pe 10 noiembrie, marele FESTIVAL AL IMPOSTORILOR. Între timp, o Românie cu adevărat CURATĂ începe să strângă rândurile...

Fie să FIM, OAMENI LIBERI!", este anuntul lui Liviu Pleșoianu.

Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019
Catalin Berenghi nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019

Cătălin Berenghi, candidat din partea "dacilor liberi", nu a reuşit să adune semnăturile.

Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019. Florentin Pandele s-a retras din cursă de dragul soției

Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, a declarat că are semnăturile necesare, însă renunță pe a nu o pune pe soția sa, Gabriela Firea, primar al Capitalei și membru PSD, într-o situație delicată.

"Am fost intotdeauna un om loial unor valori pe care unii le considera perimate: credinta, patrie, familie. Nu ma voi schimba, la aceasta varsta! Nu as putea. De aceea am si anuntat, acum cateva luni, ca intentionez sa candidez ca independent la cea mai inalta functie in stat. Ca sa ma bat pentru o tara in care sa nu ne fie frica sa ne crestem copiii si nepotii. O tara libera si sigura. O tara frumoasa si respectata.

Sunt multi cei care cred in aceste idealuri. O mana de oameni inimosi au strans si 259 950 de semnaturi pentru mine. Din toata tara. Le multumesc din suflet si ii asigur ca nu voi abandona principiile care m-au calauzit intreaga viata. Sper sa nu-i dezamagesc. Dar inteleg actualul context politic, sunt matur si responsabil, imi iubesc familia, am analizat situatia si, prin urmare, nu am cum sa continui cu depunerea candidaturii.

Stie o tara intreaga faptul ca sotia mea face parte dintr-o echipa politica. Gabi este, ca si mine, un om vertical. Ca si mine, nu stie ce inseamna tradarea. Sau jocul dublu. In aceasta perioada, ea este implicata, prin prisma functiilor in care a fost aleasa, in campania electorala prezidentiala a PSD. Prin urmare, fac un pas lateral, din bun simt, pentru a nu da nastere unor intrebari insinuante pentru sotia mea.

Cand am anuntat intentia de a candida, Gabi nu mai era in conducerea PSD. Fusese eliminata din CEx si BPN. Am fost de acord cu intrarea Gabrielei in politica. Am sustinut-o, am imbarbatat-o in multele momente cand i-a fost foarte greu.

Ca orice familie intemeiata pe iubire si respect, hotararile decisive le luam impreuna. Nu pot sa-i fac un rau lui Gabi prin deciziile mele. Dar ea mi-a garantat ca va duce mai departe lupta pentru valorile care pun in centrul atentiei oamenii, nevoile lor, problemele de zi cu zi si dorinta legitima de a avea o viata mai demna si mai buna.

Ma opresc aici pentru moment cu acest demers. Dar bazati-va pe mine pentru orice batalie benefica tarii noastre!

Cred intr-o Romanie in care oamenilor sa nu le fie frica nici pe strada, nici la munca, nici in casa. Cu siguranta sunt multi barbati adevarati si femei puternice in Romania care gandesc asa! Sa ne ajute Dumnezeu! Sa aveti toti sanatate, pace si liniste sufleteasca!", este mesajul de retragere al lui Florentin Pandele, anunțând că nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019
Claudiu Craciun nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019

Claudiu Crăciun, candidatul partidului Demos, nu a strâns semnăturile necesare, însă a ales să le depună pe cele 13.000 de semnături adunate, în semn de respect pentru efortul acordat de echipa sa de campanie.

"Din păcate, nici la aceste alegeri nu vom avea Demos pe buletinele de vot. Ieri au fost depuse a BEC cele 13.068 de semnături strânse de membrii și simpatizanții partidului. Avem o legislație electorală nedreaptă care va continua să-i țină în afara jocului politic pe cei care nu au resursele financiarele pentru a susține astfel de campanii și fac absolut toată munca în mod voluntar. O legislație care înseamnă o mare risipă de energie și resurse pentru a elimina competitorii politici.

E imposibil pentru un partid fără subvenții publice, fără moguli și finanțatori, cu doar câteva sute de membri si 1000 de susţinători să facă mai mult.

Citeste si: Cine sunt candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2019

Citeste si: Viorica Dăncilă și-a depus candidatura la alegeri prezidențiale 2019. Câte semnături a strâns

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Calendarul complet al votului din luna noiembrie

Îl felicit pe Claudiu Craciun și pe colegii mei pentru tot efortul depus în ultimele luni. Pe mine nu m-au ținut puterile și timpul să turez motoarele la maxim, așa cum am făcut-o în campania pentru europarlamentare.

Rămân în continuare alături de Demos, căci e singura formațiune politică în ale cărei idei mă regăsesc în totalitate și sper că într-o zi vor putea fi depășite toate obstacolele și pentru a construi o alternativă de stânga, democratică, socială și solidară de care România are nevoie.", anunțând astfel că nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si