”Nu dispunem de elemente suficiente de context”, rezuma poliţia luni seara, în timp ce mărturii culese de presa locală evocă un comportament imprevizibil al suspectului.

Citeste si: Câți ani de pușcărie riscă Mario Iorgulescu după ce a ucis un om într-un accident de mașină! Cum vrea un senator să se asigure că tânărul nu va scăpa de închisoare!

”Potrivit primelor constatări şi mai multor mărturii”, un bărbat a furat un camion, către ora locală 17.20

(18.20, ora României), iar după ce a parcurs câteva sute de metri a lovit mai multe maşini, la Palatul Justiţiei, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a anunţat marţi că, ”aproximativ nouă persoane au fost rănite uşor, inclusiv şoferul camionului furat şi suspectul”. 

”Nimeni nu a fost rănit grav”, a declarat pentru AFP poliţia locală, după ce luni seara s-a evocat un rănit grav, şoferul camionului.

Semiremorca albă şi-a încheiat cursa în platbande care despart un drum cu trei benzi.

Citeste si: Horoscop 8 octombrie 2019, o zi plină de pericole. Vezi ce e bine să faci azi și ce nu

În noaptea de luni spre marţi, depanatori au îndepărtat cele nouă vehicule accidentate, inclusiv o camionetă, a constat AFP la faţa locului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

”CE VREI?”

”Noi nu excludem nimic”, a declarat un purtător de cuvânt pentru DPA, întrebat despre un eventual atac terorist în acest oraş cu 35.000 de locuitori situat în apropiere de Frankfurt, capitala financiară a Germaniei.

În acest stadiu, insistă poliţia într-un comunicat, ”ancheta continuă cu audierea martorilor şi colectarea de probe”.

Citat de cotidianul local Frankfurter Neue Presse, şoferul camionului a declarat că a văzut un bărbat de aproximativ 30 de ani, cu barbă şi părul ras, cu privirea ”fixă şi poate sub influenţa drogurilor”, deschizând portiera vehicului oprit.

”L-am întrebat «ce vrei de la mine?». Dar nu a scos un cuvânt. L-am întrebat din nou şi m-a tras jos din camion”, a declarat acest angajat al unei firme de logistică, care a spus că a fugit în spatele maşinii.

ATENTATE CU CAMIONUL

După coliziune, care a avut loc la câteva sute de metri depărtare, suspectul a fost mai întâi înconjurat de un grup de alergători. Îi curgea sânge din nas, avea sânge pe mâini şi pantalonii rupţi, au declarat martori pentru cotidian.

Potrivit lui Bettina Yeisley, o angajată care a fugit la faţa locului împreună cu colegi după ce au auzit impactul, bărbatul, aşezat lângă un copac, a declarat că-l doare ”peste tot” şi se numeşte Mohammed.

Citeste si: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit altor persoane, bărbatul a spus în mai multe rânduri cuvântul ”Allah”, ceea ce a determinat micul grup să-l reţină, potrivit Frankfurter Neue Presse.

Poliţia nu a confirmat niciunul dintre aceste elemente.

Citeste si: VIDEO| Primele imagini cu Gheorghe Dincă la sediul INML

”Fără speculaţii, vă rugăm”, a subliniat direcţia regională a poliţiei în mai multe mesaje pe Twitter, îndemnând orice martori şi deţinători de fotografii şi înregistrări video utile anchetei să le prezinte autorităţilor.

Autorităţile germane s-au confruntat cu mai multe atacuri jihadiste în ultimii ani. Cel mai sângeros a fost comis în decembrie 2016, când tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion furat într-un târg de Crăciun, la Berlin, şi a ucis 12 persoane.

În aprilie, directorul serviciilor germane de Informaţii interne Thomas Haldenwang aprecia că în Germania se află 2.240 de islamişti cu un ”potenţial terorist”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si