Chiar daca putini dintre noi au auzit de aceste reguli, tot mai multi se plang doctorului ca au probleme cu somnul. Unii au insomnii, altii se ingrijoreaza din cauza sforaitului.

Sindromul apneei în somn, de fapt o pauza in respiratie in timp ce dormim, îi afectează mai mult pe bărbaţi decât pe femei.

Citeste si: Este recomandat să dormi dezbrăcată. Motivul ți-l spun chiar oamenii de știință

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Depistata la timp si tratata corect, apneea poate sa nu afecteze calitatea vietii iar pacientul are toate sansele sa traiasca normal daca respecta indicatiile specialistului. Insa problemele somnului sunt mult mai complexe, si afecteaza deopotriva varstnicii, cat si tinerii.

CORINA BORCEA, MEDIC SOMNOLOG: In general, la persoana adulta se recomanda 7-8 ore de somn pe noapte. Bineînteles, acest interval poate sa varieze. Trebuie sa ne punem o ora de trezire constanta atat in timpul saptamanii, cat si in weekend. Ora de culcare se recomanda a nu varia foarte mult de la o zi la alta.

Cele 10 reguli de aur pentru un somn odihnitor. Ce trebuie evitat

Cei care dorm profund si linistit stiu ca mancarea si bautura inainte de culcare le strica toate noaptea. Specialistul somnolog puncteaza si aici o regula de aur.

CORINA BORCEA, MEDIC SOMNOLOG: In mod normal se recomanda sa nu consumam bauturi alcoolice sau sa mancam cu 4 ore inainte de a ne culca.



Si stresul poate fi o cauza a noptilor nedormite.

Citeste si: 5 obiceiuri ale oamenilor care imbatranesc frumos

TATIANA GAVRILĂ, reporter Stirile Kanal D: Potrivit studiilor, aproape 45% dintre adulți se confruntă cu problem de insomnia, dar mai îngrijorător este faptul că doar o treime dintre aceștia apelează la sfatul unui medic!

Medicii atrag atentia ca somnul de proastă calitate sau lipsa acestuia pot fi si simptome ale unor alergii, depresii, boli pulmonare, cardiace sau disfuncții tiroidiene.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si