Din pacate, nu exista niciun secret sau o potiune magica pentru a stopa imbatranirea.

Odata cu inaintarea in varsta, pielea ta isi poate pierdere stralucirea si elasticitatea, iar intreg organismul va deveni mai sensibil si mai putin energic. Totusi, nu este deloc imposibil sa arati si sa te simti minunat chiar si dupa 50 sau 60 de ani.

Citeste recomandarile de mai jos si pune-le in aplicare daca vrei sa imbatranesti frumos:

Adopta o rutina de ingrijire a pielii

Chiar daca pielea ta inca este frumoasa si ferma, nu inseamna ca nu trebuie sa ii acorzi atentie. Specialistii recomanda sa iti stabilesti o rutina simpla, dar eficienta, care sa iti mentina tenul si corpul frumos si sanatos.

Iata ce obiceiuri de ingrijire ar trebui sa adopti:

Exfoliaza-ti pielea o data pe saptamana, din cap pana in picioare;

Hidrateaza-ti tenul si corpul in fiecare zi, folosind creme speciale sau ulei de cocos;

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Foloseste o crema antirid de calitate;

Demachiaza-te in fiecare seara, fara exceptii.

2. Mananca sanatos, dar nu fi prea stricta cu tine

Nutritionistii recomanda o dieta sanatoasa pentru longevitate. Evident, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti pentru totdeauna la ciocolata, cartofi prajiti si pizza. Acestea fac parte din micile placeri ale vietii.

Secretul tinereții stă în echilibrul, asa ca incearca sa mentii o alimentatie curata, bogata in vitamine, minerale si saruri.

Acestea iti vor mentine pielea sanatoasa, tenul luminos si energia la nivel maxim.

Se spune ca dieta mediteraneana ar fi cea mai indicata pentru a imbatrani frumos. Introdu in meniu doua portii de peste pe saptamana, salate cat cuprinde, asezonate cu ulei de masline si, din cand in cand, un pahar cu vin!

3. Fa sport ori de cate ori ai ocazia

Pentru a imbatrani frumos, nu este necesar sa alergi la maraton sau sa iti petreci fiecare zi in salile de fitness. In schimb, un nivel moderat de miscare este recomandat.

Daca nu iti place sa practici un anumit sport (mersul pe bicicleta, inotul, voleiul), poti incerca sa faci jogging in parc de cateva ori pe saptamana.

Alternativ, daca nu ai timp, poti efectua cateva exercitii simple, in propria locuinta, oricand gasesti cateva minute libere. Fa genuflexiuni, fandari, stai in plansa si nu uita de stretching!

4. Odihneste-te suficient

Expresia „somn de frumusete” nu este intamplatoare. Daca vrei sa iti pastrezi pielea tanara si radianta, iar chipul tau sa nu faca niciodata cunostinta cu cearcanele si ridurile, este esential sa te odihnesti corespunzator.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Noptile pierdute in tinerete nu par o problema, insa odata ce inaintezi in varsta, iti va fi din ce in ce mai greu sa te recuperezi dupa asemenea activitati. De aceea, trebuie sa iti pretuiesti timpul de odihna si sa dormi mininum sapte ore in fiecare noapte.

5. Adopta si mentine o atitudine pozitiva

Pe langa nutritie, sport, odihna si ingrijirea pielii, si atitudinea cantareste foarte mult cand vine vorba despre o imbatranire frumoasa.

O persoana care vede mereu partea plina a paharului va sti sa aprecieze fiecare moment al vietii, isi va pastra spiritul tanar si va fi mai deschisa spre oportunitati.

In plus, gandurile tale au puterea de a-ti forma realitatea. Astfel ca, o gandire de tipul „pe masura ce imbatranesc, arat din ce in ce mai bine si ma simt grozav” iti va aduce multiple beneficii.

Urmeaza toate aceste sfaturi pentru a imbatrani frumos si pentru a te bucura de o viata minunata, chiar si dupa o anumita varsta. Tine minte ca poti adopta aceste obiceiuri oricand, ele fiind la fel de eficiente in orice moment al vietii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si