Gogoșari în oțet. Rețeta perfectă pe care trebuie să o încerci!
Gogoșari în oțet. Gogoșarii n-ar trebui să lipsească din cămara niciunei persoane, mai ales că aceștia se prepară rapid. Totuși, dacă nu ai apucat să-i pui la murat, îți propunem să ții seama de sfaturile unei gospodine din Ardeal. Așadar, ca să te bucuri de niște gogoșari delicioși ține cont de secretul unei gospodine din Ardeal, care spune să adaugi frunze de dafin în fiecare borcan, pentru a le da o savoare deosebită și pentru că aceștia să nu se înmoaie rapid.
Gogoșari în oțet. Pentru a pregăti gogoșari în oțet ai nevoie de:
5 kilograme de gogoșari
5 litri de apă
1 litru de oțet
2 linguri de ulei (opțional)
sare după gust
zahăr după gust
boabe de piper
boabe de muștar
foi de dafin
hrean
Gogoșari în oțet.
Mod de preparare:
Gogoșarii se spală și se taie în bucăți potrivite. Apoi, se pregătește un fel de saramură din apă, oțet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muștar și foi de dafin, după care se pune compoziția la fiert, la foc potrivit. Se potrivește totul după gust. Persoanele care preferă gogoșarii să fie mai acri trebuie să adauge mai mult oțet în compoziție, în timp ce persoanele care îi preferă mai dulci pot adăuga zahăr.
Gogoșari în oțet. Când saramură a început să dea în clocot, se adaugă gogoșarii, însă nu toți deodată. Se învârt continuu cu paleta cu găuri până își schimbă culoarea. Atenție: gogoșarii nu trebuie lăsăți prea mult pe foc, deoarece se înmoaie, scrie www.a1.ro . Se scot apoi din saramură și se așează în borcane.
Nu se presează. Când toți gogosarii sunt așezați în borcane, se adaugă hreanul, care a fost tăiat în prealabil. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente trei fâșii de hrean.
Extra tips: Toarnă saramură caldă pentru gogoșari, iar mirodeniile rămase pe fundul oalei repartizează-le cu o lingură, uniform, în fiecare borcan. Câte o frunză de dafin este de ajuns la un borcan.
Gogoșari în oțet. Se leagă borcanele cu celofan sau se capseaza și se depozitează în cămară, înveliți în pături, până a doua zi. Ca să nu rămână bule de aer în borcan, se apasă gogosarii, ușor, cu o lingură de lemn sau se scutură ușor borcanul cu gogoșari în oțet.