ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Să fii fermier e un mod de viaţă în primul şi-n primul rând. Nu o muncă. Afacerea trebui gândită şi financiar, dar trebuie gândită şi cu sufletul”.

Alin Căprilă ne plimbă prin ferma sa din Coconi, judeţul Călăraşi. Pe scheletul unui fost CAP gata să cadă, a ridicat o afacere de succes care se extinde de la o zi la alta.

A pornit de la munca de jos, în Marea Britanie.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am lucrat la cules căpşuni, practic, 2 săptămâni şi apoi mi-au dat o echipă de indieni pe mână. Am stat 2 luni în fermă, apoi m am mutat la Londra, unde era şi fratele, el a ajuns cu 2 ani înainte. Şi ne-am specializat în construcţii”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Absolventul de teologie care a descoperit beneficiile mierii

Alin şi-a construit singur drumul în viaţă şi a ştiut mereu ce are de făcut.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „N-am plecat cu gândul de rămâne acolo.

Am plecat cu ideea de a strânge nişte bani şi a construi ceva acasă”.

La Coconi a construit o fermă cu vaci din rasa Aberdeen Angus.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am început cu 40 de capete, femele, respectiv 2 tauri aduşi din Marea Britanie. La momentul acesta avem aproximativ 170 de capete, tineret 1, tineret 2, mame. Aici am 23 de juninci gestante, urmează să-mi intre în fătări din februarie”.

Pentru Alin, zootehnia se împacă de minune cu munca pământului.

ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am început cu 190 de hectare de teren arabil, acum avem cam 550-560 de hectare pe care le lucrăm”.

Dar chipul i se luminează cu adevărat când ne arată vacile şi taurii din ferma sa.

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Mâncarea fină, afacere de succes pentru Lavinia Maier


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si