Sute de oameni au protestat și au ieșit în stradă pentru a se opune deciziei. Localnicii nu doresc evacuarea fostului preot care deservea comunitatea, în urma deciziei luată de Mitropolie de a nu mai sluji în biserică.

Au fost trei ani de procese și scandaluri, în care preotul a fost târât. Acum au reuşit să intre în mica biserică din Orăşeni Schit.

Preot, iubit de enoriași, evacuat cu mascații din biserică

„Biserica din Schitul Orăşeni a revenit Parohiei Protopopiatului şi implicit Arhiepiscopiei Iaşilor. Era ocupată abuziv de fostul preot Ioan Ungureanu care a fost caterisit, adică a pierdut pentru totdeauna dreptul de a fi preot. Şi, în locul lui, a fost numit un alt preot.” a declarat preotul purtător de cuvânt al Mitropoliei și Bucovinei, Constantin Sturzu.

Citeste si: O româncă a fost răpită din Germania și dusă la produs în Spania

Noul preot, dar și cei trimiși de Mitropolie au inventariat bunurile din parohie, însoțiți de executorul judecătoresc.

Preot, iubit de enoriași, evacuat cu mascații din biserică

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un muncitor a murit după ce a căzut de la mare înălțime de pe schela unui bloc

Prezența reprezentanților mitropoliei a agitat oamenii, care au refuzat să-l primească pe noul părinte şi susţin că preotul caterisit este cel pe care îl vor urma oriunde.

„Nu stim exact ce o sa se intample cu noi pt ca nu ne spune nimeni.

o sa ne dea afara de aici. O sa ne scoata. Putem si noi sa ne mai bucuram de parohia noastra, care este a noastra pana la urma. Totusi oamenii acestia au muncit si nu vor sa il primeasca din motivele dogmatice.” precizează reprezentantul localnicilor, Mihai Silviu Chirilă.

Preot, iubit de enoriași, evacuat cu mascații din biserică

Printre localnici, mai sunt și persoane care îl acuză pe vechiul preot că i-ar fi atacat, scrie observator.tv.

Citeste si: Închisoare cu executare in cazul Colectiv pentru pompierii Antonina Radu și Matei George Petrică

Scandalul a luat amploare în 2017 când preotul a fost caterisit, și acuzat de schismă după ce a refuzat să îl pomenească pe Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la slujbele de duminică, acuzându-l pe Înaltpreasfinţitul Teofan de erezie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si