Salata boeuf. Iată ce scrie medicul pe pagină să de Instagram, unde dăruiește zilnic sfaturi prețioase despre alimentația sănătoasă, fără frustrări.

Când spui “salată” te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Salata boeuf

Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare

Salata boeuf. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are “boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu plulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.

Salata boeuf

Citeste si: VIDEO| Pericolul din masa de Sărbători. Ce ne sfătuiesc nutriționiștii

Salata boeuf. Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de “legată” va fi salată, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză.

Citeste si: Ouă umplute. Aperitivul delicios nelipsit de pe mesele de sărbători

Salata boeuf. Porția rămâne un element important, am încercat să vă sugerez câteva variante și puteți vedea și diferența de aspect/consistență în funcție de cantitatea de maioneză- cu cât mai puțină, cu atât mai bine. Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu “greutate” a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil!”, conchide nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram, conform bzi.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si