Salata boeuf. Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încep cu multă vreme înainte. Gospodinele întocmesc din timp meniul pentru masa festivă, însă nelipsitul preparat din fața familiei este salata boeuf.

Citeste si: Sarmale. Cum prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun

Salata boeuf.  Nu ai cum să dai greș dacă se respectă câțiva pași simpli.

În primul rând ai nevoie de un kilogram de cartofi, 500 g de morcovi și 400 g de castraveți și gogoșari murați.

Salata boeuf

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Salata boeuf.  Cartofii şi morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vită. Imediat după ce s-au fiert, ingredientele se taie în cubuleţe mici şi se amestecă cu mâna, pentru a putea combina cum trebuie aromele.

Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare

Salata boeuf.

 Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui. Carnea de vită, deşi sunt puţini care ştiu acest lucru, este cea care dă cu adevărat gust salatei.

Salata boeuf. Adevărul despre cel mai iubit preparat de sărbători. Cât de sănătoasă este? Nutriționistul are răspunsul

Salata boeuf este un fel de mâncare specific sărbătorilor, ea nu lipsește din casele românilor.

Și cum pregătirile de Crăciun au început, nutriționistul Mihaela Bilic ne-a spus cum putem prepara salata boeuf fără a ne pune silueta în pericol.

Salata boeuf

Citeste si: Salată de icre. Cum repari icrele tăiate. Secretul unei reţete delicioase

Salata boeuf.  Iată ce scrie medicul pe pagină să de Instagram, unde dăruiește zilnic sfaturi prețioase despre alimentația sănătoasă, fără frustrări.

Când spui “salată” te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.

Citeste si: Cozonac cu nuca. Secretul celui mai pufos cozonac

Salata boeuf.  Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are “boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu plulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative. Citește mai mult

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si