Sarmale. Cum prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun
Sarmale. Nelipsite de pe masa de Crăciun sunt, fără doar şi poate, sarmalele. Gustoase şi uşor de făcut, acestea sunt preparatul preferat de mulţi români, fapt pentru care îţi propunem să încerci această reţetă simplă.
Pune varza la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este.
Spre exemplu, dacă este foarte sărată o poţi pune de seara până dimineaţa sau, în caz contrar, doar o oră sau două.
Trece prin maşina de tocat carnea şi ceapă, după care amestec-o cu orez, sare, piper şi jumătate din cantitatea de morcovi trecută prin răzătoare.
Ulterior, curăţă fiecare foaie de varză de cotoare şi taie-o, în cazul în care este prea mare. Se pune umplutură cât o nucă şi se rulează aşezând sarmalele în cratiţă pe un strat de varză tocată şi alternativ cu pieptul afumat de porc.