Furtunile de nisip- asemenea celei care a măturat sudul țării- o să tot avem, ne transmit meterologii. Seceta prelungită, care a transformat ogoarele altădată verzi, în țărână, se prelungește amenințător. În luna martie, vom avea temperaturi ridicate, potrivite mai degrabă pentru o vară timpurie.

ROXANA BOJARIU, climatolog: Numărul de luni mai calde, de ani mai calzi devine din ce în ce mai mare, pe măsură ce semnalul incalzirii globale evolueaza si el.

Evident că și în România simțim efectele. Avem temperaturi în multe regiuni cu peste 10 grade fata de cat ar fi normal.

În primele zile ale lunii martie, temperaturile vor crește până la 20 de grade, iar șansele să plouă zdravăn, sunt mici. Chiar și-așa, norii tot se adună însă doar ca să vestească manifestări urâte ale naturii. Meteorologii le numesc fenomene extreme și dacă nu ne-am obișnuit cu ele, vom avea ocazia, anul acesta.

Citeste si: Vremea schimbă foaia. Anunț suprinzător de la meteo!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

ROXANA BOJARIU: Aceste conditii pentru fenomenele de tipul furtunilor extreme care vin cu tornade sunt nuantate, favorizate de incalzirea globala. Frecventa si intensitatea tornadelor s ar putea sa creasca in zona Romaniei, in viitor.

Iarna fără pic de ger- prin care am trecut pe nesimțite- este văzută de specialiști tot ca un efect al încălzirii globale. Fenomenul alarmant care afectează întreaga planetă a dus- anul trecut- la topirea ghețarilor de pe suprafața pământului.

Potrivit celor mai recente date oferite de NASA, în urmă cu aproape 40 de ani, stratul de gheață se întindea pe o suprafață de aproape două milioane de kilometri pătrați, iar în prezent, suprafața cu ghețari a scăzut periculos, până la 100.000 kilometri pătrați.

Citeste si: Dragobetele- Simbolul tinereţii, al veseliei, este protectorul îndrăgostiţilor în tradiţia românească


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si