Persoana dovedită cea mai contagioasă din ţară, până în acest moment, este pacientul cu numărul 17. Bărbatul de 60 de ani, fost comisar-şef, pensionar acum, dar angajat la ADP sector 4, care a călătorit în Israel cu prietena lui, a minţit în declaraţia pe propria răspundere în momentul revenirii la serviciu. A infectat 7 contacţi direcţi şi indirecţi din totalul de 20 cazuri pe Bucureşti, potrivit datelor oferite de Grupul de comunicare strategica.

Citeste si: Coronavirusul rămâne în organism şi cinci săptămâni de la infectare

Primul infectat este chiar fiul bărbatului, angajat al Serviciului Roman de Informatii. Acesta a devenit pacientul 19 pe ţară. Au urmat: nora angajatului ADP, care este gravidă, a 20-a persoană infectată, şi pacientul 21- Nepotul în vârstă de 3 ani al bărbatului!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Un moment crucial a fost testarea pozitivă de coronavirus pentru o femeie de 43 de ani, medic la Spitalul Gerota, unde era internat pacientul extrem de contagios, înregistrată ca pacientul 30 la nivel naţional. În urma acestui rezultat, unitatea medicală a fost plasată în carantină.

Citeste si: Sportiv renumit infectat cu CORONAVIRUS- VIDEO

Seria de infectări plecate de la aceeasi persoană a continuat cu: Pacientul 33- un bărbat de 55 de ani, contact direct cu bărbatul de la Gerota, şi pacientul 38- femeie din București, tot contact direct. Plus pacientul 48- care este contact indirect. O măsură extrem de bună au luat autorităţile aici prin faptul că au extins ancheta epidemiologică şi la cercul doi, şi l-au depistat pe cel care a luat coronavirusul de la alte persoane infectate de fostul comisar.

Citeste si: Coronavirus poate recidiva. Cazul unei vedete provoacă fiori la nivel mondial

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a declarat că acest caz de la Gerota arată că boala se transmite ușor, iar contactul apropiat favorizează infectarea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si