Realitatea este însă că mulți medici, asistente și ambulanțieri luptă cu mâinile goale să ne salveze din fața unui inamic nevăzut. În plus, gravitatea situației îi face să greșească. Procurorii din Suceava au deschis un dosar penal după ce spitalul județean s-a transformat în focar de infecție.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Strigătele de ajutor vin chiar de unde căutăm salvarea: 43 de medici, 45 de asistenți medicali, 14 infirmieri și o îngrijitoare au fost infectați de pacienți în împrejurări, deocamdată, necunoscute. 70 de cadre medicale au fost depistate pozitiv numai în Suceava.

Citeste si: Carantină totală în România: Ce nu vor mai avea românii voie să facă

Cea mai contagioasă boală a ultimelor decenii a invadat- dintr-o dată- spitalele care trebuie să fie fortărețe, în plină pandemie. Pacienții infectați cu noul coronavirus, dar nedepistați la timp, au contaminat cadrele medicale și personalul care le-a stat aproape în spital. La Județean, în Suceava, acolo unde au fost depistați pozitiv și scoși din linia de lucru 52 de salvatori, pacienții externați- În ultima săptămână- au stat la coadă- înghesuiți- să se testeze.

Unii sunt pozitivi, alţii sunt negativi. Unii aşteaptă. S-a început decontaminarea.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, avertisment cumplit

Vina nu ar fi, în totalitate, a pacienților din Urgențe care- fie n-au declarat că au fost într-o zonă cu risc, fie n-au știut că sunt purtători, ci și a conducerii spitalului. Surse din interior susțin că șefii nu au respectat procedura de combatere a bolilor și ar fi obligat cadrele contaminate să rămâne la serviciu, ordin care ar fi dus- de fapt- la contaminarea în masă.

Ca să afle adevărul, parchetul a început verificările. O comisie din care face parte și secretarul de stat Nelu Tătar a mers, astăzi, la Suceava.

Citeste si: SUA, noul epicentru al pandemiei! OMS: Vedem o foarte mare accelerare a cazurilor

Unitatea de primiri urgențe a spitalului județean de la Suceava urmează să fie decontaminată. Până atunci, ambulanțele își schimbă traseul și transportă pacienții la cel din Rădăuți, unde au fost aduși medici rezidenți. Mai departe, bolnavii sunt internați fie la spitalele municipale, fie la cele orășenești, inclusiv în Botoșani și Pașcani. Cazurile grave sunt trimise însă- la două ore distanță- în Iași.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si