Activitatea bisericii în timpul pandemiei a lansat și în Bulgaria o serie de discuții criticate de unii, și aclamate de alții.
Luni, 30 martie, vicepremierul Tomislav Donchev și generalul Ventsislav Mutafchiiski s-au întâlnit cu Patriarhul Neofit și alți mitropoliți la Palatul Sinodal din Sofia, unde au discutat mai multe aspecte legate de viața liturgică din Bulgaria în contextul pandemiei, potrivit basilica.ro

Agenția de presă a Bisericii Ortodoxe Române a prezentat pe site-ul lor situația vecinilor de graniță și măsurile care s-au luat în contextul pandemiei, dar și a sărbătorilor pascale care se apropie.

Citeste si: Semn miraculos în pandemie. Coroana de spini a lui Iisus Hristos a înflorit

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„Le-am spus mitropoliților când m-au sunat și i-am sunat și eu să facă tot posibilul să mențină distanța între credincioși, să dezinfecteze icoanele și locul unde se întâlnesc,” a transmis săptămâna trecută premierul Bulgariei în timpul unui briefing de presă pe tema coronavirusului.
Premierul bulgar Boiko Borisov este de părere că măsurile extreme de restricție nu ar trebui să se aplice și în rândul bisericilor.

"Doar Domnul ne poate scăpa de această criză. Aceasta este părerea mea pe acest subiect. Știu că mulți atei spun să închidem bisericile. Pentru toate celelalte am voința, am curajul, dar acest lucru nu pot să-l fac”, a mai spus el.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Apar primele tăieri de salarii. Ce categorie de bugetari este vizată

 

Gigi Becali merge și el zilnic la biserică: „Eu nu pot fără Liturghie. Mor imediat!”

Gigi Becali a contribuit foarte mult în lupta împotriva coronavirusului. El a făcut donații spitalelor, a ajutat bătrânii și bisericile din România.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citeste si: Măștile comandate de Gigi Becali la fabrica de cămăși nu sunt bune de nimic! Ele chiar pot pune în pericol sănătatea!

 

Patronul FCSB este cunoscut pentru faptul că este un om foarte credincios. În plină pandemie de coronavirus, Gigi Becali a recunoscut că participă în continuare la slujbe și că nu poate „fără Liturghie”. El a povestit că duce mâncare, echipamente și măști de protecție călugărilor.

Mai mult decât atât, Gigi Becali are o adeverință din partea mânăstirii la care se duce, care confirmă ajutorul pe care-l oferă.
„Da, așa e, merg la o biserică pentru că le duc de mâncare călugărilor, duc măști, echipamente, trebuie să ajutăm oamenii bătrâni, da? Am și hârtie, adeverință din partea mănăstirii, în care scrie că domnul Becali ne aduce mâncare și ne ajută la desăvârșirea Sfintei Liturghii.

Da, particip la slujbe, trebuie și cineva să zică ‘Amin’. Eu nu pot fără Liturghie. Mor imediat!”, a spus Gigi Becali, în cadrul unui post de televiziune, potrivit digisport.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si