Cotațiile futures ale petrolului din SUA au scăzut sub zero dolari pe baril, cel mai scăzut nivel de când NYMEX a deschis tranzacțiile pentru acestea în 1983.

Prăbușirea de luni a venit după ce prețurile au atins cea mai gravă scădere din ultimii 18 ani săptămâna trecută, când piețele și-au dat seama că reducerile record de producție convenite de OPEC, Rusia și alți producători nu sunt suficiente pentru a compensa pierderea cererii.

Citeste si: OMS, avertisment sumbru: "Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Nu a durat mult până când piața a recunoscut că acordul OPEC nu va fi, în forma sa actuală, suficientă pentru a echilibra piețele petroliere”, a scris Stephen Innes, strateg principal al piețelor globale, potrivit CNN.

Contractele futures pentru luna mai pentru West Texas International urmează să expire, iar tranzacțiile frenetice de ultima oră produc îngrijorare privitor la cantitatea de petrol pe care Statele Unite le vor putea depozita pe măsură ce cererea scade.

Pandemia a afectat activitatea economică

Pandemia a lovit dur activitatea economică în toată lumea şi a diminuat cererea de petrol. Deşi OPEC şi aliaţii săi au încheiat un pact istoric la începutul acestei luni pentru a reduce producţia cu 9,7 milioane barili pe zi începând cu 1 mai, mulţi consideră că nu va fi suficient pentru a contracara scăderea cererii.

Citeste si: AFP: Situaţia pandemiei covid-19 în lume

Totodată, mai relatează EFE, contractele futures pentru benzină cu scadenţa în mai s-au redus până la 0,66 dolari galonul şi cele pentru gaze naturale s-au încheiat la 1,91 dolari 1.000 mc, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si