Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au obţinut un mandat european de arestare pe numele presupului criminal. Victima acestuia era un fost hacker anchetat și condamnat pentru fraude informatice.

Presupusul criminal, de 46 de ani, este un cunoscut luptător de K1, care a activat și în Legiunea Franceză, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din România, scrie desteptarea.ro. Acesta a fost prins în Franța, unde fugise la scurt timp de la comiterea faptei.

Joi, ca urmare a cooperării judiciare cu autoritățile franceze, criminalul a fost arestat lângă Paris, urmând să fie adus în țară. Între timp, Tribunalul Bacău a emis mandat de arestare în lipsă. Mobilul crimei a fost, se pare, o țeapă într-o afacere informatică pe care victima i-a tras-o fostului luptător în Legiunea Străină.

Citeste si: VIDEO| Condamnat pe viață, eliberat după 22 de ani

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La caz a lucrat o echipă complexă de la IPJ Bacău și IGPR, sub coordonarea procurorului Felix Bănilă, de la Parchetul Tribunalului Bacău, fost şef DIICOT.

Cezar Oancea fusese condamnat pentru infracţiuni informatice

Victima crimei, Iulian Cezar Oancea, a fost condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice și a ieșit din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila pe data de 13 martie 2018, după ce i-a fost admisă o cerere de eliberare condiționată.

Cezar Oancea
Cezar Oancea

Citeste si: Caz fără precedent: și-a înjunghiat de fratele de 15 ori, nervos că a pierdut un joc pe telefon

Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în 2014, fiind acuzat de acces fără drept, la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În rechizitoriu se spune că, în perioada aprilie-august 2013, minorul (care avea atunci 14 ani) a folosit fără drept datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din țară, dar și din străinătate, și a folosit date fictive pentru a face comenzi pe mai multe site-uri de unde a cumpărat o serie de bunuri și produse.

Citeste si: Un tată și-a ucis fiica pentru că s-a îndrăgostit. Romina avea 14 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si