Acest studiu concluzionează că "o treime din persoanele infectate nu au simptome şi deci nu vor apărea în sistemul de sănătate", a declarat, într-o conferinţă de presă, directoarea Centrului naţional de epidemiologie, Marina Pollan.

A doua parte a acestui studiu de seroprevalenţă naţională, efectuat pe un eşantion de mai mult de 60.000 de persoane, între 18 mai şi 1 iunie, a concluzionat că 5,21% din populaţie- ceea ce corespunde cu 2,4 milioane din 47 de milioane de spanioli- au anticorpi şi au fost contaminaţi cu virusul, potrivit unui comunicat al Minsterului Sănătăţii.

Citeste si: Tânără care conducea sub influenţa unor substanţe psihoactive, rănită după ce a lovit o altă maşină

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Acest rezultat este foarte apropiat de cel publicat după primul val de teste, realizate între sfârşitul lui aprilie şi mijlocul lui mai, care a arătat că 5% din populaţia spaniolă a fost infectată.

"Deşi media naţională este de 5,21%, studiul arată diferenţe geografice foarte asemănătoare cu cele observate în prima fază a studiului, cu prevalenţe egale sau apropiate de 10% la Madrid şi în provinciile din jur", potrivit comunicatului.

Citeste si: 200 de cetăţeni români au revenit în ţară din Germania şi Austria, cu două curse aeriene speciale

Regiunea Madrid a fost cea mai afectată de coronavirus, cu aproape o treime dintre cele 240.000 de cazuri şi 27.000 de decese înregistrate în ţară.

Spania, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie, a reuşit să reducă considerabil contaminare şi implementează un proces de relaxare a măsurilor treptat care ar trebui finalizat la sfârşitul lunii iunie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si