Guvernanții au adoptat astăzi, 10 iunie, o nouă lege. Proiectul de lege se referă la violența domestică în care sunt incluse și faptele de hărtuire, amenințare, urmările și publicare de imagini personale.

Documentul ce urmează să intre în vigoare se referă la orice fapte de hărțuire, amenințare, urmărire, precum și de publicare a imaginilor intime, toate aceste activități desfășurându-se în mediul online. Astfel, victimele unor astfel de infracțiuni cibernetice vor putea cere ordin de protecție pentru agresori.

O nouă lege care vizează mediul online va intra în vigoare. Este valabilă pentru toți internauții

Legea a fost adoptată de senatori în luna februarie, iar astăzi a fost votată în Camera Deputaților. După decizia lui Klaus Iohannis legea va fi pusă în aplicare.

o nouă lege mediul online

Violența cibernetică este definită în documentul legii ca „hărțuire online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de informații și conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, felefoanelor mobile inteligente sau altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite și utiliza platformele sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința, reduce la tăcere victima”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Citeste si: Patronatele din turism spun că vor acţiona Guvernul în instanţă dacă restaurantele nu se deschid pe 15 iunie

Citeste si: Orban a anunțat de ce nu se vor redeschide restaurantele

Citeste si: Secretar de stat: „Pandemia a dat şansa României de a se restarta”

Violența domestică se definește ca fiind „orice acțiune ori inacțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală, care se produce în mediul familial sau domestic între soți sau foști soți,

precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima”.

Citeste si: MAE: Alţi zece cetăţeni români de la abatorul din Birkenfeld (Germania), confirmaţi cu coronavirus

Motivația includerii violențe domestice în cadrul violenței domestice vine din partea sesizării evoluției fulminante a tehnologiei în România, hărțuirea în mediul online fiind, de fapt, o problemă la nivel mondial.

Iar acum, toate victimele acestor infracțiuni pot obține un ordin de protecție, asemenea victimelor violenței domestice. Acest lucru va putea fi posibil odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si