Un copil din Râmnicu-Sărat era trimis la cerșit chiar de părinții săi. Familia îl supraveghea de la câțiva metri distanță dintr-un bolid. Situația a fost descoperită de un jandarm care se afla în timpul liber. Bărbatul a suprins o situație dubioasă în parcarea unui supermarket dintr-o zonă mărginașă a orașului. Băiatul cerea bani de la clienții magazinului.

Jandarmul a descoperit cazul după ce și-a dat seama că accesul la supermarket este mai dificil ca pieton, așa că a investigat dacă copilul este însoțit.

Familia minorului, reîntoarsă recent din Suedia, îl urmărea pe băiat din mașina de lux cu numere străine.

Băiat trimis la cerșit, în timp ce părinții îl supravegheau din mașina de lux

Martorii susțin că familia face parte dintr-o comunitate de etnie romă de peste 1.000 de membri, din comuna Bujoreni. Cei mai mulți își duc zilele în străinătate, însă pandemia de coronavirus i-a determinat să se întoarcă acasă. Din lipsa unui venit stabil, comunitatea a apelat la bunăvoința primăriei și a cerut hrană și articole de igienă.

„Să ne dea primarul mălai, săpun, făină..”, au spus aceștia în timp ce forțele de ordine se aflau în timpul unei acțiuni a administrației locale.

Primarul localității a declarat că oamenii veniți din Suedia au un stil al cerșitului bine cunoscut și trăiesc în România din ajutoare sociale.

trimis la cerșit de familie

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

„Primii au venit cei din Suedia, de la cerşit... Ei au stilul binecunoscut, se aşteaptă ca statul să facă totul pentru ei, că aşa au fost obişnuiţi, să primească ajutoare sociale şi să nu facă nimic”, ne mărturisea Gheorghe Gângu, despre conaţionalii reîntorşi în ţară.

Citeste si: VIDEO| Pentru mulți, virusul e o fantasmă

Citeste si: Ialomiţa: Doi angajaţi ai Primăriei Balaciu, confirmaţi cu coronavirus

Citeste si: Bogdan Drăghici de la T.A.T.A. a intrat în greva foamei în închisoare! Avocatul e cercetat pentru viol asupra minorilor

Autoritățile au fost sesizate imediat. De asemenea, Protecția Copilului Vâlcea a fost informată de modul în care minorul este tratat de familie. Părinții au fost amendați pe loc.

Citeste si: Ultima ora! Toti romanii care merg in Grecia vor fi testati! Masuri noi luate la vama Kulata

Conform autorităților, băiatul, în vârstă de 11 ani, mergea le cerșit deoarece era pus de tatăl său. Minorul le cerea oamenilor diferite sume de bani sau alimente.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si