În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, au informat marți autoritățile sanitare. Topul județelor, după numărul de noi cazuri, arată astfel: Argeș- 97 noi infectări, București- 97, Brașov- 73, Mehedinți- 71, Prahova- 63, Brăila- 63, Timiș- 61, Dâmbovița- 51.

Argeș a devenit primul județ unde masca de protecție devine obligatorie în aer liber. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia ca măsura să se aplice începând de miercuri dimineață.

Citeste si: Cât de periculos este aerul expirat în mască. "Virusul poate rezista în aer timp de câteva ore"

Bilanț coronavirus, marți 28 iulie- 33 de decese. O victimă, sub 29 de ani 

În intervalul 27.07.2020 (10:00) – 28.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (13 bărbați și 20 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vrancea și București.

Citeste si: Primul județ unde masca devine obligatorie în aer liber. Ce amenzi se aplică de mâine

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeste si: Testări în masă. Șase milioane de locuitori au intrat în vizorul autorităților

31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități. Până astăzi, 2239 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Care sunt județele cu cele mai puține cazuri noi de coronavirus

Vestea proastă din bilanțul anunțat marți, 28 iulie, de autorități este aceea că niciun județ nu a raportat zero cazuri noi de coronavirus. Județele cu cele mai puține cazuri de noi infectări sunt azi Călărași, Satu-Mare și Covasna- câte 3 noi îmbolnăviri.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citeste si: Schimbare majoră operată de WhatsApp

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 357 de pacienți. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 123 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia și unul în Republica Congo, au decedat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si