„M-aş vaccina. Dacă Putin mi-ar da un vaccin, m-aş vaccina, dar în niciun caz n-aş da unei populaţii de 20 de milioane un vaccin netestat.

Pe propria piele poţi face un experiment, dar în trei luni dacă se îmbolnăveşte populaţia”, a explicat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a explicat că România este parte a unui acord european şi va primi aproape 300.000 de vaccinuri împotriva COVID-19, în momentul în care un astfel de ser va fi sigur şi disponibil pe piaţă.

Testat de cinci ori de coronavirus

„Cred că am făcut cinci teste din acestea serioase, nu rapide. Ori de câte ori veneam de la Bruxelles, mi se făcea testul şi mie şi aghiotantului", a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a mărturisit că are în jur familia, precum şi ofiţerii SPP, pe care ar risca să-i infecteze în cazul în care are noul coronavirus.

Rusia, prima țară care anunță un vaccin anti-COovid

Rusia a fost prima țară care a anunțat săptămâna trecută dezvoltarea unui vaccin anti-covid.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Vladimir Putin a afirmat că Rusia a dezvoltat  "primul" vaccin  contra coronavirusului. Preşedintele rus a declarat că una dintre cele două fiice ale sale s-a vaccinat, fără a preciza care dintre ele.

Vladimir Putin a adăugat că vaccinul a trecut cu succes de toate testele necesare. Preşedintele a spus că speră ca  Rusia  să înceapă în curând producţia în masă a vaccinului şi că vaccinarea se va face voluntar.

OMS, precaută faţă de vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Rusia

În urmă cu o săptămână, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reacţionat cu precauţie la anunţul făcut de cercetători ruşi, potrivit căruia un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populaţiei largi şi a amintit că trebuie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obţine autorizaţia.

Citeste si:   Noul coronavirus are peste 30 de simptome. Cel mai bizar semn dintre toate este...

"Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva COVID-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, la o conferinţă de presă.

Oficialul OMS a declarat că în unele ocazii "sunt raportate descoperiri care ulterior întârzie, pentru a parcurge toate fazele necesare" şi a putea fi aplicate pe scară amplă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si