Pacienta, în vârstă de 36 de ani, era internată în urma unui accident vascular cerebral şi a fost supusă unei investigaţii în computerul tomograf. Chiar în momentul în care se afla în aparat, o bucată de metal s-a desprins, a căzut peste ea şi a lovit-o în zona braţului. Incidentul i-a şocat şi pe medici.

Anunţul făcut de managerul Spitalului Judeţean Timişoara 

"Am avut parte, în jurul orei 13, de un eveniment absolut halucinant în cadrul spitalului judeţean, despre care nu am mai auzit în viaţa mea să se poată întâmpla şi nici n-am mai văzut. Cupola de protecţie a Computerului Tomograf, care constă intr-un cerc cu diametru de aproximativ un metru, de plastic, cu margini ascuţite de aluminiu, s-a desprins in tip ce un pacient era scanat. Acea cupolă se deplasează cu o viteză de aproximativ 400 de rotaţii pe secundă. Putea să se intample un dezastru. La acea viteza cupola acţionează mai rău ca un cuţit, putea sa ii sectioneze gatul corpul, putea sa îi secţioneze capul", a afirmat Raul Pătraşcu, manager Spitalul Judeţean Timişoara.

În imagini se poate vedea cupola de plastic a aparatului, cu margini de aluminiu, care s-a desprins. Ultima virificare a aparatului a avut loc acum două luni.

"În prezent, aparatul deţine toate autorizaţiile necesare, autorizaţia de utilizare de la Comisia Naţională de Control a Activităţilor Nucleare", conform Aidei Iancu, şef şecţie radiologie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Puţin a lipsit ca întreaga procedură să nu devină o tragedie, iar managerul spitalului spune că acest tip de aparat este de o calitate foarte proastă şi nu trebuia acceptat de spital. Aparatul face parte dintr-un lot de 40 de computere tomograf cumpărate de Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Raed Arafat: Vor urma două luni dificile

Citeste si: Coronavirus: Un cunoscut medic a murit

Citeste si: Caz șocant. O femeie și-a pus capăt zilelor, după ce s-a vindecat de coronavirus! Ce a împins-o să facă gestul necugetat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si