Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

E o bucurie că pelerinajul Sfântului Dumitru nu a fost anulat de tot- cum s-a întâmplat la Iași- dar supărarea credincioșilor e mare când aud că numai bucureștenii vor putea urca pe colina bucuriei- ca să pună mâna pe raclă.
„Toată lumea. Sfântul e al tuturor!
Omul s-a născut în pielea goală, fără mască, şi el trebuie să vină la pelerinaj aşa cum l-a creat Dumnezeu după chipul şi asemănarea sa!
Masca se numeşte posedare demonică!”, pretind unii credincioși.

Pandemia nu oprește pelerinajul de Sfântul Dumitru

Doar că nu va fi lăsat nimeni să vină fără mască- așa cum ar vrea acest credincios. În plus- subordonații Patriarhului Daniel ne asigură că vom fi martorii unui ritual fără precedent- care să rămână dovadă vie a respectării măsurilor de prevenție.
Moaștele vor fi scoase pe Dealul Mitropoliei dumincă dimineață- iar pelerinii vor putea să atingă racla vreme de 3 zile, până marți seara, după hram.

Cei din Jandarmerie estimează că vor exista momente în care și 500 de oameni vor fi la coadă.
„Nu e posibil așa ceva, nu se pot abține un an doi?! Sunt siderat ce se poate întâmpla”, se crucesc bucureștenii.
„Este un risc foarte mare de infectare, ţinând cont că vor veni foarte mulţi oameni!”, spun locuitorii Capitalei.

Statul s-a răzgândit și permite pelerinajul în pandemie

Straniu e cum s-au răzgândit autoritățile atât de rapid ca să dea undă verde pelerinajului... În urmă cu o săptămână și jumătate- când în București erau diagnosticate 418 infecții în 24 de ore și când la Sfânta Parascheva era scandal- autoritățile spuneau răspicat că nici pelerinajul de Sfântul Dumitru din capitală nu se va ține.
Astăzi- când înregistrăm record- de peste 800 de cazuri- după o întâlnire de taină dintre patriarh, premier și secretarul de stat Raed Arafat- s-a înfăptuit o minune pentru Biserica Ortodoxă.
„Vorbim despre un pelerinaj, vor fi restricții foarte precise!”, spun reprezentanții bisericii.
Toți bucureștenii care vor veni la pelerinaj trebuie să aibă actul de identitate la ei. Altfel- jandarmii îi vor trimite acasă!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si