Indicatorii financiari sunt cei care îți spun dacă o companie are succes sau nu. Ei oferă informații valoroase despre situația companiei, cât de bine funcționează, care sunt problemele și care sunt perspectivele de viitor. Indicatorii financiari sunt în centrul atenției pentru manageri, parteneri de business, furnizori, investitori.

Importanța indicatorilor financiari ai unei firme

Indicatorii mai sunt utili pentru a evidenția un trend sau pentru o comparație cu celălalte companii din sectorul unde activează.

Acești indicatori sunt de mai multe feluri: indicatori de lichiditate, indicatori de risc, indicatori de activitate (gestiune), indicatori de profitabilitate, indicatori ai politicii de divident (dacă este cazul).

Citeste si: Ce afaceri are Adina Alberts, soția lui Viorel Cataramă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Când va fi disponibil programul Prima Casă în 2021

indicatorii financiari ai unei firme
Totul despre indicatorii financiari ai unei firme.[Sursa foto: PixaBay]

Așadar, atunci când faci analiza unei companii trebuie să analizezi mai mulți dintre acești indicatori. Analiza pe baza unuia singur poate duce la interpretări eronate. De asemenea, pentru ca analiza să fie una pertinentă trebuie luat în calcul un punct de referință (valoare istorică a companiei, competiția etc).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si