Primarul Bucureștiului vrea ca în următorii ani să transforme orașul în unul mult mai inteligent, iar pentru acest lucru are în vedere o serie de proiecte inovatoare. Edilul a vorbit despre implementarea unor noi tehnologii, care să corespundă nevoilor actuale ale locuitorilor din București.

”Nu a existat un dialog între ceea ce are nevoie mediul de afaceri şi ceea ce produce şcoala în acest moment. Smart city înseamnă noi tehmologii.

Suntem într-o situaţie fericită. Începe un nou exerciţiu financiar european. Există şi voinţa UE şi a autorităţii locale pentru a colabora pentru soluţii inteligente.

Nicușor Dan a vorbit și despre semaforizarea inteligentă ce va fi gata în doi ani

”O vom realiza în doi ani în ceea ce priveşte semaforizarea inteligentă. Bucureştiul are nevoie de o masivă digitalizare a administraţiei publice. Şi aici avem bani europeni care sunt disponibili. Sistemul de termoficare. Există voinţă şi bani. Smart city reprezintă o oportunitate de dezvoltare, de cooperare între public şi privat. Bucureştiul are un avantaj competitiv. Suntem un oraş cu 100.000 de IT-işti. Este un oraş prezent pe piaţa globală”, a spus Nicușor Dan.
În cadrul dezbaterii online, primarul a vorbit și despre potențialul nevalorificat al Dâmboviței, dar și cel al mediului academic.

”Avem o oportunitate geografică. Avem un râu care nu este folosit. Este înconjurat de o importantă densitate academică. Avem marea oportunitatea de avea în centrul oraşului spaţii importante în vecinătatea Dâmboviţei. Scopul proiectului este de a conecta lumea academică. E foarte important mediul în care îşi desfăşoară activitatea”.

Citeste si: CCR va dezbate noua impozitare a pensiilor speciale

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni cu Rafila, Nelu Tătaru și Raed Arafat

Nicușor Dan a mai spus și faptul că râul Dâmbovița este unul neexploatat

”În primul rând, există două zone economice în care Bucureştiul are un avantaj competitiv în competiţia globală: IT şi industriile creative. În al doilea rând, de-al lungul Dâmboviţei, Bucureştiul are o mare densitate academică. Avem Politehnica, Grozăveşti, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Facultatea de Drept. După Piaţa Unirii avem Biblioteca Naţională. Toată această densitate academică este o oportunitate.

Avem, de asemenea, de-a lungul Dâmboviţei multe spaţii largi care sunt nefolosite. Vorbim de CET Grozăveşti, Casa Radio, uriaşul spaţiu liber de lângă Biblioteca Naţională. Avem o problemă că nu există o conexiune între acest mediu academic şi mediul de business. Deci, ceea ce produc universităţile nu se potriveşte decât într-o oarecare măsură cu ceea ce aşteaptă mediul de business şi trebuie să creăm această conexiune”, a mai spus primarul.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Sursa: Impact


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si