Medicul epidemiolog îşi argumentează poziţia în acest sens subliniind că nivelul reproducerii virusului- faimosul ”factor R”- a scăzut miercuri la 0,93. ”Nu putem vorbi despre epidemie atunci când acest «R» este sub 1. «R»-ul este nivelul de reproducere, adică numărul de persoane pe care le infectezi atunci când eşti infectat. Dacă infectezi mai puţin de o persoană în medie însemană că nu există epidemie”, a declarat acesta.

Franța este țara care a reușit să controleze cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus

Totodată, Antoine Flahaut rămâne prudent şi aminteşte necesitatea unei ”prelungiri” a restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19.

Citeste si: Locurile cu cel mai mare risc de transmitere a Covid-19. La ce concluzie au ajuns cercetătorii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Care este județul care va putea intra în carantină. Rata incidenței este de peste 11 la mie

Pentru a fi în siguranță țara, nivelul reproducerii virusului trebuie să scadă la 0,70 sau chiar 0,60

”Când «R»-ul este 1, aşa cum este cazul în acest moment în Franţa, ne aflăm în platou(...). Trebuie ca «R»-ul să scadă şi mai mult pentru ca să intrăm într-o zonă de securitate şi să reluăm controlul asupra epidemiei”, declară el. În opinia medicului, ” pentru ca epidemia să se stingă, este necesar ca «R»-ul să coboare la 0,70 sau 0,60 ”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si