Alegeri Parlamentare 2020. Pentru diaspora, scrutinul este organizat pe parcursul a două zile: 5 decembrie și 6 decembrie, în intervalul orar 7:00- 21:00 (ora din ţara în care se află).

În situația în care, la ora 21:00 (ora locală), mai există alegători în secția de votare sau la rând în faţa acesteia, li se va permite să își exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Câți români din diaspora au votat deja

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă sâmbătă, până la ora 15.00, au votat aproximativ 53.000 de persoane în diaspora.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: A inceput votul! FOTO cu primul român care a votat la alegerile parlamentare 2020

Şi-au exprimat opţiunea prin corespondenţă si romani din Europa, nu doar din indepărtata Asia sau Australia, unde urnele s-au închis deja.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, peste 700.000 de români cu domiciliul în străinătate sunt înscrişi în Registrul electoral, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani mâine, pe 6 decembrie.

Dintre aceștia, 3.939 s-au înscris deja pentru a vota la secţie, iar prin corespondenţă- 39.244.

Citeste si: Alegeri parlamentare 2020: Calendar, liste candidaţi şi secţii de votare

748 de secții în diaspora

Alegeri Parlamentare 2020. Pentru ei, Ministerul Afacerilor Externe a organizat 748 de secții de votare în diaspora, în condițiile speciale ale pandemiei.  Românii din diaspora îi vor alege pe cei patru deputați și doi senatori care îi vor reprezenta în noul parlament.

Citeste si: Alegeri Parlamentare 2020. Care sunt noile reguli pe care românii trebuie să le urmeze atunci când intră într-o secție de votare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si