BEC rezultate parlamentare 2020 BEC: Alegerile generale 2020 s-au încheiat, iar Biroul Electoral Central centralizează procesele verbale și anunță rezultatele oficiale la alegerile parlamentare 2020. PSD a câștigat alegerile parlamentare 2020, iar partidul AUR intră în Parlament. Iată cele mai noi date publicate de autorităţi!

UPDATE 8 decembrie 2020, ora 17:00. Rezultate alegeri parlamentare 2020: BEC a decis renumărarea voturilor în mai multe secţii

Biroul Electoral Central a decis, marţi, renumărarea voturilor pentru alegerile parlamentare în secţiile 455, 479 şi 526 din Sectorul 3 al Capitalei și de la secţia 35 din Sectorul 1. BEC a luat această decizie solicitarea Oficiului electoral al Sectorului 3 și a Oficiului electoral al Sectorului 1, conform stiri.tvr.ro.

Luni, Biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti nr. 42 şi-a declinat către Biroul Electoral Central competenţa de soluţionare a cererilor de renumărare a voturilor exprimate în secţiile 455, 479 şi 526 din Sectorul 3, formulate de Oficiul electoral al acestui sector.

Oficiul electoral al Sectorului 3 a solicitat desigilarea sacilor conţinând buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor aferente procesului-verbal de stabilire a rezultatelor pentru Senat în cadrul Secţiei 479, întrucât "există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianţa USR PLUS ca urmare a unei corecturi olografe, dubiu ce nu poate fi lămurit prin intermediul corelaţiilor din cadrul procesului-verbal".

Citeste si: Rezultate alegeri parlamentare 2020. BEC face un nou anunţ: S-au centralizat 98,68% din secţii. Cine conduce?

Desigilarea sacilor cu buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor în cadrul Secţiei 526 a fost solicitată deoarece "corelaţiile aferente procesului-verbal nu pot fi lămurite prin operaţii efectuate de oficiul electoral", iar în cazul Secţiei 455, "din dosarele aferente lipsesc buletinele de vot nule, acestea fiind depuse din eroare în sacul cu buletinele de vot valabil exprimate".

Biroul Electoral Central a aprobat, prin Decizia 118, solicitarea de renumărare a voturilor în aceste secţii, Operaţiunile vor fi efectuate de Oficiul electoral al Sectorului 3.

Corecţiile necesare în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării vor fi efectuate, în baza deciziei oficiului electoral, de către preşedintele acestuia, prin înscrierea valorilor corecte, semnarea în dreptul corecturilor şi aplicarea ştampilei oficiului electoral.

De asemenea, în cazul secţiei 35 din Sectorul 1, a fost solicitată renumărarea voturilor pe motiv că "procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării pentru Senat şi Camera Deputaţilor înaintate de Biroul electoral al secţiei de votare respective nu au fost completate în secţia de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nr. 35 şi, prin urmare, nici încărcate în SIMPV de către operatorul de calculator".

BEC a stabilit, prin Decizia 119, ca operaţiunile de renumărare a voturilor din secţia 35 să fie făcute la sediul Oficiului electoral al Sectorului 1, în prezenţa preşedintelui sau locţiitorului acestuia, până cel târziu la data de 9 decembrie.

BEC anunţă noi rezultate la alegerile parlamentare 2020

PSD a câştigat alegerile parlamentare 2020 cu 29,81% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 29,38% pentru Camera Deputaţilor, urmat de PNL, care a obţinut 25,56% la Senat şi 25,16% la Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 98,68% dintre secţiile de votare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 15,44% la Senat şi 14,96% la Camera Deputaţilor, conform rezultatelor anunţate de BEC pentru alegerile parlamentare 2020.

Citeste si: BEC rezultate parlamentare 2020. Ei sunt noii deputaţi şi senatori ai României! Urmeaza numirea premierului

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 9,1% voturi la Senat şi 8,93% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 6,00% la Senat şi 5,85% la Camera Deputaţilor.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC
Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC

Numărul final de mandate obţinute de fiecare formaţiune politică va fi anunţat după finalizarea procesului distribuire şi redistribuire a mandatelor de către birourile electorale. După aceea, urmează numirea noului premier.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC: Atribuirea mandatelor pentru noii deputaţi şi senatori

În cel mult 24 de ore de la încheierea votării, până la data de 7 decembrie 2020, ora 21.00, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare predau, prin proces verbal, către birourile electorale de circumscripţie dosarele, sigilate şi ştampilate, cuprinzând rezultatele votării în secţia de votare, însoţite de listele electorale utilizate la secţia de votare respective. Transportul se face cu pază militară.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC: În cel mult 48 de ore de la încheierea votării, cel mai târziu la data de 8 decembrie 2020, ora 24.00, competitorii electorali care au participat la alegeri pot formula cereri pentru anularea alegerilor dintr-o secţie de votare sau circumscripţie electorală în care au candidat. Biroul Electoral Central soluţionează cererile de anulare a alegerilor până la 10 decembrie 2020.

Citeste si: Victor Ponta nu a intrat în Parlament. Anunțul făcut de el pe Facebook. Ce va face în continuare?

După primirea rezultatelor la alegerile parlamentare 2020 de la birourile electorale ale secţiilor de votare, birourile electorale de circumscripţie încheie, separat, pentru Senat şi pentru Camera Deputaţilor, câte un proces-verbal cuprinzând totalizarea voturilor valabil exprimate pentru fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală şi candidat independent. Rezultatele sunt trimise către Biroul Electoral Central.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC
Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC

După primirea listei partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi a organizaţiilor minorităţilor naţionale care au întrunit pragul electoral şi a listei celor care nu au întrunit pragul electoral, birourile electorale de circumscripţie repartizează mandatele de parlamentar (etapa I) la nivelul circumscripţiei electorale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Rezultate FINALE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Cine este, în realitate, câștigătorul scrutinului. AUR atinge un prag uriaș

Are loc stabilirea numărului de voturi valabil exprimate rămase neutilizate sau inferioare coeficientului electoral, pe competitor electorali, precum şi a mandatelor ce nu au putut fi repartizate de biroul electoral de circumscripţie şi transmiterea acestor date la Biroul Electoral Central.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC: Biroul Electoral Central, după primirea proceselor verbale de la toate birourile electorale de circumscripţie, pune în practică etapa a II-a de repartizare a mandatelor de parlamentari, la nivel naţional. De asemenea, BEC transmite, mai departe, rezultatele către birourile electorale de circumscripţie.

Citeste si: BEC, rezultate oficiale alegeri parlamentare 2020

Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC
Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC

În termen de cel mult 48 de ore de la primirea de la Biroul Electoral Central a comunicării referitoare la desfăşurarea pe circumscripţii electorale a mandatelor repartizate centralizat la nivel naţional, birourile electorale de circumscripţie atribuie mandatele de deputat şi senator la nivelul fiecărei circumscripţii electorale.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 BEC: După aceea, Biroul Electoral Central, aduce la cunoştinţa publică rezultatele alegerilor parlamentare 2020, prin publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si