Ioan Mihai Lasca, liderul filialei din Bihor a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), este un nume controversat din cauza problemelor pe care le are cu legea. Ion Mihai Lasca este judecat în două dosare penale.

Luna trecută, Lasca a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru lovire, în primul dosar penal. În al doilea dosar, din anul 2019, instanța a instituit un ordin de restricție împotriva sa, la cererea fostei iubite.

Femeia a susținut că avea un comportament agresiv.

Deputatul AUR este cunoscut și pentru organizarea protestelor anti-măști. Politicianul deschide lista de deputați a AUR Bihor, filială care în acest județ are circa 9% din voturi.

Ioan Mihai Lasca a fost trimis în judecată de DIICOT

În februarie 2016, Ioan Mihai Lasca a fost trimis în judecată de DIICOT. Alături de el au fost și alte 13 persoane. Ei au fost judecați pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare.

deputatul mihai lasca probleme cu legea
Ioan Mihai Lasca - deputat AUR.[Sursa foto: Facebook]

Lasca a fost arestat în anul 2013, pentru faptele comise mai sus.

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu că ”începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate).”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: BREAKING NEWS! Ludovic Orban: ''Am luat DECIZIA să-mi DEPUN mandatul de prim-ministru''

Citeste si: Cine este George Simion?! El se află la cârma partidului AUR

Pe lângă asta, ei făceau şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute. Dosarul a fost restituit la Parchet, apoi retrimis instanței care a constatat legalitatea administrării probatoriului. Inculpații au atacat această decizie la Curtea de Apel Oradea, unde dosarul se află pe rol.

deputatul mihai lasca probleme cu legea
Lasca de la partidul AUR - probleme grave cu legea.[Sursa foto: Facebook]

„Am fost arestat în baza unor acuzații mincinoase. În cei șapte ani de când am fost arestat, dosarul a fost trimis de 2-3 ori înapoi la Parchet și în cazul meu s-au clasat acuzațiile referitoare la ATM-uri. Au interpretat eronat niște convorbiri telefonice și acum mă acuză că am înlesnit trecerea frauduloasă a frontierei pentru niște studenți negri, lucru fals”, a declarat Lasca pentru G4Media.ro.
În alt dosar penal, Lasca a fost condamnat, luna trecută, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru lovirea unui bărbat care avea o relație cu fosta sa iubită.

Prin aceeași decizie, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile. Lasca a depus apel. Conform publicației Bihoreanul, Lasca ”l-ar fi urmărit în trafic pe iubitul fostei partenere de viaţă şi l-ar fi blocat în mijlocul drumului, unde l-a luat la bătaie”.

„A fost o condamnare politică, mi-au dat pedeapsă că l-am urecheat puțin, este aberant”, a spus orădeanul.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Judecătorii au stabilit că rechizitoriul din dosarul de constituire de grup infracțional este legal întocmit, dar înainte de sentința din procesul de lovire, magistrații au scris că Lasca este recidivist, așadar, mai are o condamnare penală în trecut.

Deputatul AUR a apărut la instanță și în anul 2019. Este vorba despre instituirea unui ordin de protecție împotriva sa, la solicitarea unei foste iubite. Lasca a fost obligat la păstrarea unei distanțe minime de 200 metri, timp de o lună, faţă de femeie și locul ei de muncă.

Ioan Mihai Lasca este administrator al unei firme de protecție și pază, conform declarației de avere semnată de el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si