Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat
Vă prezentăm o marinadă specială pentru friptura de porc care poate să schimbe total aspectul mesei de Crăciun sau de Revelion. Atunci când carnea este marinată, ea capătă un gust, o culoare și o aromă aparte.
Author: Razvan Ilie miercuri 23 decembrie 2020 , 20:19
Marinadă pentru friptura de porc. Care sunt mirodeniile recomandate pentru această marinată: tarhon, rozmarin, ceapă și usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 3 kg spată de porc (într-o bucată) mirodenii pentru marinată (tarhon, rozmarin, ceapă, usturoi) ulei de masline Sare Piper 250ml bere 250ml supă de pui
Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat
Bucata de carne o tăvălim bine bine prin marinată o sărăm, o piperăm, o punem într-o pungă, o legăm și o lăsăm la frigider cel putin 3-4 ore. Nu este o idee rea să pregătești seara carnea în marinată și să o lași la macerat până a doua zi.
Punem puțin ulei într-o tigaie și prăjim carnea pe toate părțile până-și formeaza crusta, apoi adăugam 250 ml bere și 250 ml supă de pui, lăsăm să dea câteva clocote, dupa care mutăm friptura cu tot
cu sos într-o tavă și o lăsăm la cuptor pentru 2 h, potrivit gustos.ro.
Atunci când carnea este marinată, ea capătă un gust, o culoare și o aromă aparte. Carnea marinată absoarbe lichidul în care este pusă, iar după ce este gătită este mult mai suculentă. În plus, carnea va fi gata mult mai rapid.
Ingrediente:
Vin alb Ulei de masline Usturoi (de preferat verde) Menta Cimbru Un pic de busuioc Foi de dafin Piper Boia dulce Sare Usturoiul, menta si busuiocul se toaca marunt. Toate ingredientele se adauga in vin, amestecandu-se pentru omogenizare. Sarea si piperul se adauga dupa gust.
Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii.
Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente).
Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne. Vasul cu carne se pune la frigider pentru câteva ore.