Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra, transmite presa britanică.

S-au înregistrat de asemenea 407 noi decese asociate COVID-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală în Marea Britanie de la începutul pandemiei ajungând astfel la 75.431, potrivit Agerpres.

Citeste si: Testele rapide, recunoscute oficial pentru depistarea COVID-19

Noua tulpină de coronavirus pune lumea pe jar

În faţa cifrelor alarmante ale infectărilor zilnice, explicate de autorităţile britanice prin noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât cele precedente şi descoperită în această ţară pe 1 decembrie, premierul Boris Johnson se va adresa luni seara populaţiei, fiind aşteptate noi restricţii în Regatul Unit.

Guvernul de la Londra speră că va reuşi să stăvilească pandemia printr-o campanie rapidă de vaccinare masivă, fiind deja injectate peste un milion de doze din vaccinul Pfizer-BioNtech, iar luni a început şi administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- O nouă tulpină de coronavirus, mai contagioasă,posibil în țară

A ajuns noua tulpină și în România?

Noua tulpină de coronavirus, considerata de trei ori mai contagioasa decat virusul actual, e la un pas sa fie confirmata si in tara noastra, la un pacient de la Matei Balș.

"În acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat", spune un comunicat al DSU.

Rata de raspandire a noii tulpini de coronavirus este cu până la 70 la suta mai mare față de cea cunoscută deja, fapt pentru care trebuie să fim mult mai atenți la respectarea regulilor.

„Este bine sa fim mai precauti si sa respectam mai cu strictete regulile pentru ca daca are contagiozitate mai mare si riscul de a ne contamina este mai mare”, spun specialiștii.

Citeste si: VIDEO- Rudele unui bărbat mort de coronavirus nu-i găsesc cadavrul

Medicii se așteaptă că virusul să dezvolte și alte tulpini periculoase, așadar vaccinul ar putea fi îmbunătățit pe viitor. 

Momentan, virusul mutant a fost descoperit în 33 de țări din lume, motiv pentru care peste 40 de state au decis să-i izoleze pe toți călătorii care sosesc din Marea Britanie. Ultima țară care a depistat noua tulpină este Turcia, unde există deja 15 cazuri de pacienți infectați- toți, sosiți recent din Regatul Unit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si