Un avion Boeing B737-500 al companiei Sriwijaya Air a pierdut contactul cu solul la 4 minute după ce a decolat din capitala indoneziană Jakarta, scrie presa locală, preluată de Reuters. 

La bordul avionului Boeing B737-500 care făcea o cursă internă au fost 62 de oameni, după cum au confirmat autoritățile pentru ABC News. Între cei 56 de pasageri, se aflau cinci copii și un bebeluș, potrivit ziarului indonezian Republika, citat de Hotnews.

Citeste si: "Nu vom lăsa companiile străine să testeze vaccinul pe poporul nostru", spune președintele unei țări

Avionul a pierdut 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut

Avionul a pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, potrivit site-lui de urmărire a zborurilor FlightRadar24.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aeronava avea aproape 27 de ani vechime, primul ei zbor având loc în mai 1994. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu presupuse resturi ale avionului găsite în ocean.

Autoritățile locale au anunțat că aeronava s-a prăbușit în largul coastelor indoneziene. Resturi

ale avionului şi fragmente umane au fost descoperite în mare de o navă a Pazei de Coastă din Indonezia.

Potrivit BBC, timpul obișnuit de zbor către Pontianak, în vestul insulei Borneo, este de o oră și jumătate. Sriwijaya Air, companie aeriană bugetară locală care zboară către Indonezia și alte destinații din Asia de Sud-Est, a declarat că încă mai colectează informații despre zbor.

Avionul nu este un 737 Max, modelul Boeing implicat în două accidente majore din ultimii ani. Primul dintre acestea, în octombrie 2018, a implicat un zbor indonezian Lion Air care s-a aruncat în mare la aproximativ 12 minute după decolarea din Jakarta, ucigând 189 de persoane. 

Rudele celor aflați în zborul dispărut de pe radare așteaptă cu sufletul la gură orice nouă informație de la autorități:

Momente de coșmar pentru rudele pasagerilor din zborul Boeing[Sursa foto: BBC]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si