Cutremur puternic în Japonia, tocmai în locul unde s-a produs tsunami-ul devastator din urmă cu aproape 10 ani.

Epicentrul cutremurului a avut loc în largul coastei prefecturii Fukushima la o adâncime de 54 kilometri, a transmis Agenția seismică japoneză, precizând că nu a fost emisă o avertizare de tsunami.

Citeste si: Cutremur în România

cutremur japonia
O schelă s-a prăbușit în Koorimachi, prefectura Fukushima (14 februarie 2021)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Postul public japonez NHK TV a declarat că centrala nucleară Fukushima Daiichi verifică în continuare dacă există probleme și că nu au existat rapoarte imediate de nereguli de la alte centrale nucleare din zonă după cutremurul de sâmbătă seară.

Potrivit Japan Times, seismul a avut 7,3 pe Richter și a soldat cu cel puțin 50 de persoane rănite, în prefecturile Miyagi și Fukushima. Nu este clar dacă vreo persoană a fost grav rănită.

Citeste si: Orașul din România care intră în carantină

Cutremurul s-a resimțit puternic la Tokyo

Cutremurul a avut loc la ora locală 11.08 (14.08 GMT) și a zguduit clădirile capitalei Tokyo.

Potrivit postului național de televiziune NHK, cutremurul a înregistrat o intensitate maximă de șase plus pe scara japoneză de la zero la șapte.

Prefectura Fukushima și Miyagi au înregistrat o intensitate de șase pe aceeași scală folosită în țara obișnuită cu seismele puternice și dese.

Și agenția japoneză de meteorologie spune că a înregistrat o intensitate de trei pe o distanță cuprinsă între insula Hokkaido până la prefectura Aichi. Epicentrul cutremurului se află la 60 de kilometri de coasta prefecturii Fukushima, iar adâncimea este de aproximativ 54 de kilometri.  

Cutremurul a produs pene de curent la scară largă, în timp ce aproape 950.000 de case au rămas fără curent.

Cutremurul vine înainte de împlinirea a 10 ani de la cutremurul de pe 11 martie 2011 care a devastat nord-estul Japoniei și a provocat un tsunami care a condus la cea mai mare criză nucleară din lume într-un sfert de secol la Fukushima-Daiichi.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si