Primarul capitalei mexicane Claudia Sheinbaum a declarat că 70 de persoane au fost rănite, iar 34 au fost spitalizate, iar unii oameni ar putea fi încă prinși în interiorul trenului, care a fost rupt în două și a rămas parțial suspendat, transmite The Guardian. Conform celui mai recent bilanț realizat de Protecția Civilă din Mexic, sunt 20 de decese confirmate și 34 de persoane în stare gravă la spital.

Citeste si: Accident rutier de proporții. O copilă, de un an, a murit

Imaginile de la fața locului arată cel puțin o mașină blocată sub dărâmături, iar zeci de salvatori căutând printre resturile structurii prăbușite.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pasajul suspendat care a cedat se afla la aproximativ cinci metri deasupra drumului în sudul orașului Mexico. „O grindă de sprijin a cedat”, a spus Sheinbaum, adăugând că grinda s-a prăbușit exact când trenul a trecut peste ea.

Eforturile de salvare au fost întrerupte la miezul nopții, deoarece trenul parțial suspendat se ținea de un fir de ață și trebuia să fie adusă o macara pentru a nu pune în pericol viața salvatorilor.

"Încă sunt oameni prinși în interiorul trenului, deși nu știm dacă mai sunt în viață”, a mai spus primarul orașului Mexico City.

Tragedie fără precedent - mai multe vagoane de metrou, prăbușite pe strada plină de mașini[Sursa foto: Twitter / Mexic News]

Imagini șocante din momentul prăbușirii metroului peste mașini

Un videoclip de pe canalul local Milenio TV a surprins trenul căzând peste un șir de mașini lângă stația Olivos din sud-estul orașului în jurul orei 22.30. ora locală, transformând totul într-un nor uriaș de praf și moloz.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Metroul din Mexico City, unul dintre cele mai aglomerate din lume

Accidentul s-a produs pe linia 12 a metroului, a cărui construcție a fost afectată de plângeri și acuzații de nereguli.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la metrou este o tragedie teribilă”, a scris pe Twitter ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard.

Metroul din Mexico City, unul dintre cele mai mari și mai aglomerate din lume, a avut cel puțin două accidente grave de la inaugurarea sa în urmă cu jumătate de secol. În martie anul trecut, o coliziune între două trenuri la stația Tacubaya a dus la moartea unui pasager și la rănirea a 41 de persoane. În 2015, un tren care nu s-a oprit la timp s-a prăbușit într-un altul din gara Oceania, rănind 12 persoane. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si