Echipa de fotbal a Italiei s-a calificat în finala EURO 2020 după ce a învins reprezentativa Spaniei cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în prima semifinală. După 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1 (0-0, la pauză).

Citeste si: Italia- Spania, avancronica semifinalei EURO 2020

Morata, "înger și demon" pentru Spania

Italia a reuşit să deschidă scorul prin Federico Chiesa (60), dar Spania, care a dominat jocul, a izbutit egalarea pe final, prin noul-intrat Alvaro Morata (80).

Golul Italiei:

Donnaruma a reușit să ducă Italia în finala de la Euro 2020[Sursa foto: Twitter / UEFA]

La loviturile de departajare, Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho au transformat pentru italieni, iar Gerard Moreno şi Thiago Alcantara au înscris pentru spanioli. Manuel Locatelli a ratat pentru ”azzurri”, iar de la iberici au irosit penalty-urile Olmo şi Morata.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Printre cei care au ratat de la penalty s-a numărat și Alvaro Moreta, autorul singurului gol al spaniolilor din primele 90 de minute[Sursa foto: Twitter / UEFA]

Squadra Azzurra şi-a luat o nouă revanşă în faţa Spaniei, care a învins-o la EURO în 2008 (4-2 la loviturile de departajare, în sferturi) şi în 2012 (4-0 în finală). Cele două echipe s-au întâlnit acum la al patrulea EURO consecutiv, în 2016 câştigând Italia, cu 2-0 în sferturi.

Italia nu a mai câștigat Campionatul european de fotbal din 1968

Italia are un titlu european, obţinut în 1968, pe teren propriu, iar de două ori a pierdut finala, în 2000 (în faţa Franţei) şi în 2012 (în faţa Spaniei).

În finala de duminică, 11 iulie, Italia va întâlni învingătoarea dintre Anglia și Danemarca.

Urmăriți mai jos un material video cu bucuria suporterilor italieni de la Roma, după finalul meciului care a trimis Squadra Azzurra în marea finală Euro 2020.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si