Un incident neplăcut a avut loc luni dimineață, pe data de 12 iulie, după ce primul vagon al unui tren care transporta marfă a luat foc. De asemenea, trenurile vor reintra în circulație după aproximativ o oră.

Trafic feroviar, închis temporar

”Traficul feroviar este oprit temporar pe Magistrala 300, în halta Bea, judeţul Braşov, pentru desfăşurarea intervenţiei de lichidare a incendiului produs la primul vagon al unui tren de marfă. Evenimentul nu s-a soldat cu victime”, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.

Citeste si: Un tren care transporta zeci de elevi a deraiat într-un râu din Munții Alpii

Incident asemănător și în Bușteni

În urmă cu 4 zile, pe data de 8 iulie 2021, un vagon tip cisterna, încărcat cu benzină a luat foc, în județul Prahova, între Bușteni și Azuga. Traficul feroviar în zonă a fost întrerupt.

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, 8 iulie 2021, la un vagon cisternă încărcat cu 56 de tone de benzină în județul Prahova. Acesta făcea parte dintr-o garnitură formată dintr-un total de 22 de vagoane. Din cauza incendiului, traficul feroviar între localitățile Buşteni şi Azuga a fost oprit, după cum informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Incident în Bușteni[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit sursei citate, la momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără deschisă.

Vagonul cisternă afectat era încărcat cu 56 tone de benzină și a existat riscul unei explozii. Acesta a fost decuplat de restul garniturii care are în total 22 vagoane toate încărcate cu carburanți (18 vagoane cu motorină şi 4 vagoane cu benzină).

Citeste si: Accident devastator pe o șosea din România. Cinci oameni au murit, iar alți patru sunt în comă

Intervenția echipajelor de stingere a incendiului

La fața locului a fost așteptată și o drezină cu lucrători care au scos linia de cale ferată de sub tensiune. La fața locului pompierii din cadrul ISU Prahova au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul. De asemenea, la fața locului a ajuns și o ambulanță din cadrul SMURD pentru a interveni în cazul unor eventuale accidente. Iar în sprijin au acționat şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul orașului Breaza.

Incendiul s-a manifestat fără flacără, iar echipajele de pompieri au lucrat pentru răcirea vagonului afectat de incendiu. Acest lucru a fost făcut pentru a împiedica o explozie a carburantului supraîncălzit. Traficul feroviar între localitățile Buşteni şi Azuga a rămas blocat până a fost îndepărtat orice pericol, a declarat ISU Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si