”Este o zi extrem de importantă pentru viitorul educaţiei din ţara noastră. Împreună înaintăm decisiv către implementarea proiectului România Educată.(...) Sunt convins că veţi depune toate eforturile pentru a schimba în bine învăţământul românesc”, a precizat președintele la începutul conferinței de presă de miercuri.

Șeful statului susține că ”România Educată este un proiect cu legitimitate democratică”.

Citeste si: Admitere liceu 2021: Tot ce trebuie să ştii despre repartizarea computerizată pe judeţe

Iohannis: Proiectul „România Educată” este unul foarte aproape de sufletul meu

Acesta a declarat că este foarte apropriat de acest proiect, precizând ca este o reformă necesară. ”Proiectul „România Educată” este unul foarte aproape de sufletul meu. Cred că este deopotrivă o oportunitate istorică, dar şi o mare responsabilitate pentru actuala clasă politică de a genera schimbări pe termen lung, nu doar de a rezolva problemele specifice unui singur ciclu electoral. Guvernul României a dovedit că este capabil să gestioneze situaţii şi crize complexe. Sunt convins că implicarea Executivului va face posibilă operaţionalizarea Proiectului „România Educată” într-o manieră predictibilă şi eficientă. Este important, în acelaşi timp, să existe o participare consistentă la nivel parlamentar în adoptarea legislaţiei necesare”, a declarat Iohannis.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis prezidează ședința de guvern

Alături de președintele Klaus Iohannis, în cadrul ședinței de Guvern a participat și premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Trebuie să aducem îmbunătăţiri pentru fiecare elev şi profesor

Premierul a declarat: ,,Mă bucur că în mandatul Guvernului pe care îl conduc aprobăm acest Memorandum. Este nevoie de reformă şi investim în viitor. Datoria noastră este faţă de societate, de studenţi, inclusiv de angajatorii care au nevoie de oameni cu baze solide. Trebuie să aducem îmbunătăţiri pentru fiecare elev şi profesor, indiferent din mediul din care provine. Trebuie să investim cu învăţământul dual. Vreau să salut ţintele din acest proiect”.

Citeste si: Subiecte Definitivat 2021 EDU.ro. Consultă online baremul de corectare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si