Conform normei, până la finalul anului, fiecare apartament va trebui să aibă un contor individual sau repartitor de măsurare a energiei termice, atât pentru apă caldă, cât şi pentru căldură.

În prezent, în Capitală există aproximativ 550.000 de apartamente unde ar trebui montate repartitoare.

Cât costă montarea repartitoarelor pentru căldură?

Motarea unui repartitor pentru căldură te va costa între 70 și 100 de lei.

Iar în funcție de numărul de camere, avem nevoie de mai multe dispozitive, câte unul pentru fiecare calorifer.

După montarea acestora se plăteşte, în fiecare lună, o taxă de citire, care diferă în funcţie de firma care oferă serviciul. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai mut, sunt și firme care oferă gratuit repartitorul, dar taxa de citire este mai mare. Totodată, există şi varianta cumpărării dispozitivului în rate.

Citeste si: VIDEO| O mașină a ars precum o torță în centrul orașului. Pompierii au intervenit de urgență

Astfel, la un apartament cu două camere montarea unui repartitor pentru căldură va costa între 280 și 400 de lei.

Însă pentru apartamentele cu 3 sau 4 camere, costurile cresc. Odată ce au fost montate repartitoarele, consumatorii vor plăti şi pentru citirea lor, dar şi pentru interpretarea datelor. Iar pentru un apartament cu patru calorifere, costurile se ridică la aproximativ 15 lei lunar. Așadar multe dinntre aceste persoane se se tem că facturile vor începe să creascăă odată cu montarea repartitoarelor.

Cei care nu își montează repartitoare riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei

Garsonieră: 70 lei- 100 lei
Apartament 2 camere: 280 lei- 400 lei
Apartament 4 camere: >500 lei
Sursa: Asociația Energia Inteligentă

Totodată, legea care prevedea că apartamentele trebuie să aibă contoare individuale de căldură a fost promulgată şi în 2018. Însă preşedintele a trimis-o iarăşi în parlament, pentru că a considerat că oamenii pot fi obligaţi să folosească o singură metodă de încălzire.

Citeste si: VIDEO| Restricțiile revin în tot mai multe țări din Europa, iar vacanțele sunt în pericol din cauza variantei dublu-mutante. TOT ce trebuie să știți!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si