Cu toate acestea, atunci când nu ai grijă așa cum trebuie de ceasul tău, funcționalitatea acestora, dar și aspectul lor exterior are de suferit. Prin urmare, este important să știi unele noțiuni despre întreținerea lor, dar și cand trebuie să apelezi la serviciile de reparatii ceasuri!

Curea de piele sau brățară metalică?

De regulă, ceasurile sunt dotate fie cu o curea de piele, fie cu o brățară metalică.

Mai există și variantele unei curele din silicon sau material textil, dar nu sunt majoritare.

Brățările metalice sunt preferate de multe persoane, deoarece sunt mult mai rezistente, și dacă ai grijă de ele atunci nu vei avea probleme cu ele, și tot ce va trebui să faci este să le cureți periodic. Oțelul inoxidabil este materialul preferat de mulți utilizatori și producători de ceasuri, și pentru a-l curăța ai nevoie doar de apă caldă și un prosop curat. Pentru locuriule mai greu accesibile poți folosi o periuță de dinți și nu uita ca întotdeauna brățara să fie desprinsă de corpul ceasului. În cazul în care există și unele zgârieturi, este nevoie de un agent de curățare pentru metale. Pentru această operațiune poate ar fi necesar să apelezi la serviciile oferite de profesioniști, ca și în cazul în care se impune înlocuirea brățării, care s-a deteriorat foarte tare.

Citeste si: Ce este un watch winder si la ce te ajuta?

În schimb, eleganța și stilul unei curele de ceas confecționată din piele sunt greu de egalat. Din păcate, este un material care poate fi dificil de întreținut, mai ales dacă ne gândim la contacctul cu apa. Uzura excesivă impune schimbarea curelei, dar din fericire nu este chiar atât de greu de făcut.

Carcasa ceasului

Pentru operațiunile de întreținere a carcasei, și în special atunci când este vorba despre o problemă care te depășește, cel mai bine este să apelezi la serviciile unui ceasornicar cu experiență. Nu te apuca să desfaci și să încerci să repari singur, pentru că vei da greș, cu siguranță. Este nevoie de multe cunoștințe dar și abilități deosebite pe care doar cineva specializat în acest domeniu le are.

Există, din păcate, riscul să îți distrugi complet instrumentul de măsurare a timpului, și chiar nu îți dorești acest lucru, mai ales dacă este vorba despre un obiect scump sau cu o mare valoare sentimentală. Prin urmare, mergi pentru orice intervenție care ține de reparația sau întreținerea ceasului la un service profesionist.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Înlocuirea bateriei

În multe cazuri este necesară înlocuirea bateriei unui ceas. Nu pare prea complicat, nu-i așa? Cu toate acestea, mai bine apelează la un service de ceasornicărie pentru operațiunea respectivă. Nu costă mult, și ai siguranța că totul s-a petrecut așa cum trebuie.

Extrem de multe modele de ceasuri, cum sunt cele mai noi, au nevoie de anumite instrumente pentru a fi deschise și, mai apoi, să le fie înlocuită bateria. Va dura doar câteva minute, dar apoi aceasta va funcționa perfect pentru încă o bună perioadă, chiar 2 – 5 ani când este vorba despre un ceas cu quartz.

Cum întreții ceasurile automatice

Ceasurile cu quartz nu sunt atât de greu de întreținut. Situația se schimbă însă atunci când vine vorba despre cele automatice. Prin urmare, avem pentru tine câteva recomandări de la specialiști.

Citeste si: 5 criterii de care să ții cont când alegi un cadou pentru un bărbat

În fiecare seară este obligatoriu să ștergi bine ceasul de praf și de murdăria acumulată de peste zi. Înainte de duș, scoate ceasul de la mână, chiar dacă ai un model despre care producătorii îți dau garanții că rezistă la apă. Aerul cald, dar și temperaturile ridicate pot afecta garniturile acestuia, iar sigiliile aplicate pentru a-i oferi acea rezistență la apă se pot slăbi. Evident, nu vei observa aceste neplăceri la prima experiență de a purta ceasul la duș, dar cu timpul vei observa cum cadranul este… ”în ceață”.

Dacă nu folosești ceasul, atunci nu-l lăsa pe unde nimerești, ci folosește cutia în care l-ai achiziționat sau primit cadou, pentru a-l lăsa peste noapte, sau pentru o perioadă mai lungă.

În mod surprinzător, un ceas automatic are nevoie să fie purtat cât mai des pentru a funcționa cât mai bine. Prin urmare, nu abandona ceasul în vreun sertar sau o cutie de valori: poartă-l, pentru că așa va rămâne în bună stare de funcționare.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

O mare durată de viață

Un ceas automatic este o investiție de care vrei să te bucuri cât mai mult. Prin urmare, operațiunile de curățare și întreținere trebuie realizate așa cum trebuie, de preferat de un profesionist în domeniu. Acesta va realiza micile sau marile reparații, înlocuirea de piese, mentenanța, tot ce este necesar ca instrumentul tău de măsurare a timpului să aibă o durată cât mai mare de viață.

Curățare la fiecare trei luni

Specialiștii în domeniu sunt de părere că o curățare la fiecare trei luni va crește durata de viață a acestuia, așa că nu neglija această recomandare.

Ochiul specialistului vede tot

Chiar dacă ceasul tău nu dă semne vizibile că ar avea vreo problemă, măcar o data la trei ani ar trebui să te prezinți cu el la un specialist în ceasornicărie pentru ca acesta să observe dacă totul funcționează așa cum trebuie.

Faptul că este un bun profesionist îl va ajuta să observe detalii care ție îți scapă. În felul acesta vei putea preveni din timp eventualele probleme, ceea ce va duce la o durată mare de viață a ceasului tău. Și cine nu își dorește acest lucru, mai ales când suma cheltuită pe ceas nu este una chiar mică?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si