Președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că România este „o țară stabilă”, iar criza politică declanșată de ruptura dintre PNL și USR PLUS nu va afecta bunul mers al lucrurilor. Tot el a declarat că se vor găsi „cele mai potrivite soluții pentru a depăși actuala criză politică”.

În viziunea lui Iohannis, România rămâne „o țară stabilă”, care nu se abate de la valorile asumate

„În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Demisii în lanț din Guvernul condus de Florin Cîțu

Se lucrează la găsirea unor soluții potrivite pentru a depăși criza politică actuală

„Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru a depăși actuala criză politică și a continua o guvernare pentru dezvoltarea României, a declarat Klaus Iohannis marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române”, a mai declarat Iohannis cu privire la situația politică actuală.

În această dimineață, copreședintele USR PLUS Dan Barna copreședintele USR PLUS Dan Barna, împreună cu miniștrii USR PLUS, au depus demisiile la cabinetul premierului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre predarea online

Astăzi va avea loc o întâlnire între Klaus Iohannis și Dan Barna

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 16:00, o întâlnire cu vicepremierul demisionar Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, la Palatul Cotroceni.

Dan Barna a declarat că îi va spune lui Klaus Iohannis că această criză se poate încheia în câteva zile și că USR PLUS își dorește să continue coaliția alături de PNL și UDMR. 

Discuția va avea loc după ce Klaus Iohannis a avut și luni o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, pe care l-ar fi asigurat de sprijinul său în continuare și căruia i-ar fi spus că singura soluție pentru rezolvarea crizei guvernamentale este ca USR PLUS să renunțe la moțiunea de cenzură. Asta în condițiile în care USR PLUS vrea demisia lui Florin Cîțu. 

Citeste si: Florin Cîțu a fost chemat la Cotroceni. Klaus Iohannis și premierul vor discuta despre criza guvernamentală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si