Reţeta zacuscă de vinete cu ciuperci. Toamna este sezonul în care ne bucurăm de gustul proaspăt al legumelor românești. Zacusca de vinete se află în topul celor mai gustoase preparate, fiind foarte ușor de pregătit. Iată o rețetă delicioasă de zacuscă cu ciuperci!
Author: Alina Raducu miercuri 22 septembrie 2021 , 15:48
După care, se curata ceapa si se taie si se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste.
Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri. Si astfel se pun toate peste ceapa calita.
Apoi, se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se spala borcanele si se sterilizeaza.
Un truc pentru ca borcanele sa tina bina peste iarna este să se puna zacusca fierbinte in borcane, după care se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.
Important de menționat este că din ingredientele de mai sus se obtin 8 borcane de 400g.