România a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de handbal feminin, una de argint și una de bronz. La acestea se mai adaugă și o medalie bronz cucerită la Campionatul European din 2010. Ultima medalie importantă obținută este de bronz, la Campionatul Mondial din 2015.

Nici la nivel de cluburi handbalul feminin din România nu este mai prejos. În istoria competiției, echipele românești au jucat 6 finale, reușind să câștige 3 dintre ele.

Ultimul trofeul Liga Campionilor EHF la handbal feminin a fost adus în România de CSM București, în ediția 2015-2016.

Contrar celor mai multe pariuri Liga Campionilor EHF la handbal feminin, ultima ediție a fost câștigată de norvegiencele de la Vipers Kristiansand. Surpriza constă în faptul că pentru prima dată în ultimel 4 ediții desfășurate, echipa maghiară Gyor nu s-a calificat în finala competiției.

Citeste si: Xavi Hernandez va fi noul antrenor al echipei de fotbal FC Barcelona

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit BetRomania.com, la competiția din acest an Gyor este favorită, în timp ce Vipers Kristiansand este cotată abia cu a patra șansă.

Handbalul în România

La nivel intern se desfășoară competiții atât la feminin, cât și la masculin. Prima ligă feminină este denumită Liga Florilor, în timp ce competiția masculină poartă denumirea de Liga Zimbrilor. Fiecare este alcătuită din 14 echipe.

La masculin competiția este dominată autoritar de Dinamo București, care și-a adjudecat ultimele 5 titluri de campioană națională. Cele mai multe pariuri sportive handbal masculin o dau favorită pe Dinamo pentru câștigarea unui nou titlu.

Competiția feminină este dominată de CSM București, care a câștigat 4 din ultimele 6 campionate. Cu toate acestea, competiția din acest an se anunță foarte echilibrată, Gloria Buzău și Rapid București dorind să oprească dominația CSM-ului.

Pariuri pe handbal

Așa cum era de așteptat, cele mai multe pariuri pe handbal sunt plasate pe competițiile internaționale. Liga Campionilor EHF, Campionatele Europene și Campionatele Mondiale se află în topul preferințelor pariorilor.

Citeste si: 95% dintre angajații FRF sunt vaccinați. Continuă campania de vaccinare în fotbalul românesc

Cel mai simplu pariu posibil pe un meci de handbal este pe echipa câștigătoare. Deoarece meciuri egale sunt rare în handbal, cotele de X vor fi tot timpul mai mari decât la fotbal. Dacă dorești să nu ai emoții în privința câștigătoarei, atunci poți oricând să pariezi pe numărul de goluri înscrise. De ex, sub sau peste 49,5. Pariul va fi câștigător daca numărul de goluri marcate de ambele echipe nu va depăși 49.

În rest majoritatea opțiunilor de pariere se aseamănă cu cele din fotbal, care echipă înscrie mai multe goluri în fiecare repriză, în care repriză se vor marca mai multe goluri, diferența de goluri, număr de goluri par sau impar

etc.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Medaliile de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor fi inspirate de vechi pandantive chinezești de jad

Următoarea competiție importantă Campionatul Mondial de handbal feminin. Aceasta este prima ediție în noul format, în cadrul căruia vor participa 32 de echipe, față de 24. Campionatul Mondial va avea loc în Spania, între 2 și 19 decembrie. România este deja calificată și este cotată cu a 11-a șansă la câștigarea trofeului. Favorita principală este Norvegia, urmată de Rusia, Franța și Olanda.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si