Două târguri de Crăciun în București

Bucureștiul va avea două mari târguri de sărbători ca în vremurile sale bune: unul va fi organizat în Piața Universității, iar celălalt, în Piața Constituției. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei:

„Toate costurile pe care Municipalitatea le plătește o să fie recuperate din închirieri.(...) Ar fi prima oară când Primăria Capitalei nu ar cheltui ci ar câștiga din organizarea târgurilor de Crăciun.”

, a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Celebrul târg de Crăciun de la Sibiu se va deschide curând!

Mai popular îndeosebi printre străini este însă Târgul de la Sibiu, care se va deschide peste două săptămâni. Pentru prima dată de când se organizează, târgul va fi împrejmuit cu un gard, iar vizitatorii au voie doar cu certificat verde. Cine n-are, este invitat în căsuța lui Moș Crăciun, unde va fi amenajat un centru de vaccinare.

„Am văzut cum puneau luminițele și cum se conturează târgul, l-am văzut și pe internet. Am auzit că este frumos să te întorci aici iarna, atunci când ninge, da. Suntem vaccinați cu ambele doze, e în regulă. Știm că ne putem întoarce să-l admirăm.”

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cum putem evita valul 5 al pandemiei de coronavirus

„Limita este de 2.500 de persoane. Capacitatea maxima a spațiului ar fi de 7.500 de persoane. În momentul in care capacitatea s-a atins, personalul de la porți va fi conectat la stații radio și atunci pe parcurs ce ies niste persoane se va spune și se pot lăsa să intre altele. Dacă au iesit trei persoane, liber încă trei persoane.”, a spus Andrei Dragan Radulet, organizator, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

În loc de 120 de căsuțe cu suveniruri și bunătăți, vor fi 80. Din capitolul distracții, vor lipsi trenulețul și pista de mașinuțe, dar o să fie adusă roata panoramică, or să aibă loc proiecții și va exista un patinoar. Și gol dacă ar fi, doar îmbrăcat în luminițe, turiștii tot s-ar bucura să-l vadă:

Citeste si: Când începe Postul Crăciunului 2021? Tradiţii de Lăsatul Secului

„România e un pic în urmă la vaccinare, dar am văzut că în ultimele săptămâni se accelerează (...) Nu cred că o să fie nicio problemă pentru cei care vor într-adevăr să se simtă bine și să simtă spiritul Crăciunului. Eu cred că o să fie chiar ok.”  

Târgurile de Crăciun vor fi organizate în toate orașele din țară!

În aproape toate orașele va există un târg de Crăciun,mai mic sau mai mare. Deocamdată însă au apărut doar decorațiunile. La Satu Mare, în loc de moși și reni, au fost aduse bufnițe și pinguini, ca simbol al Crăciunului: 

„Nu mi se pare corect, că reprezintă sărbătorile, să se pună ceva ce reprezintă sărbătorile de iarnă, nu?!” 

Citeste si: Când pică Crăciunul în 2021? Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Domnului

Citeste si: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”- kfetele.ro

Citeste si: Noi imagini cu Bruce Willis publicate de fiica lui, Scout: "Pare confuz și umflat la față"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Acolo unde n-au fost anulate, târgurile de sărbători au fost sărace în vizitatori, din pricina restricțiilor care ne-au ținut mai mult în case. De această dată însă autoritățile sunt optimiste și speră ca valul 5 să nu ne lovească chiar de Crăciun.

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si